Τσακαλώτος: Ελπίζουμε να μην παρουσιάσει η ΝΔ ως επιτυχία της την έγκριση του νόμου για την προστασία της α’ κατοικίας

«Η σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο- η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως αυτή η εξέλιξη: «αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων». 

Δείτε επίσης: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την προστασία της α’ κατοικίας – Ποιες οι προϋποθέσεις

Προσθέτει, δε, ότι όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους. Επισημαίνει επίσης ότι «όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Μυστικά & Documento

06/06/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader