Τσίπρας από Ηράκλειο: Ο Μητσοτάκης έκανε τις υποκλοπές εργαλείο του καθεστώτος του (Video)

Τσίπρας από Ηράκλειο: Ο Μητσοτάκης έκανε τις υποκλοπές εργαλείο του καθεστώτος του (Video)

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Η Κρήτη της δημοκρατίας δίνει και πάλι τον τόνο. Η Κρήτη υπογράφει σήμερα το Συμβόλαιο για την Αλλαγή» διεμήνυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρά πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «έκανε τις υποκλοπές εργαλείο του καθεστώτος του».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα» γεγονός που όπως ανέφερε επιβεβαιώνει η σημερινή συγκέντρωση, η οποία είναι η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση. «Και ξέρετε ποια είναι επίσης πολύ αξιόπιστη απόδειξη της νίκης; Αξιόπιστη όσο δεν παίρνει;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε «Ο φόβος του κυρίου Μητσοτάκη. Ο πανικός του που πια δεν κρύβεται. Και δείχνει ποιος είναι, πώς σκέφτεται και πώς αντιδρά, τώρα που τον έχουν ζώσει τα φίδια της ήττας».

«Δεν νταγιαντούμε άλλο»

Όπως ανέφερε, «ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδιαφορία. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία. Ως εδώ με την αδικία. Ή όπως το λέτε εσείς εδώ στη Κρήτη: Δεν νταγιαντούμε άλλο. Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα, που τραγουδά ο συντοπίτης σας ο Γαργανουράκης. Αυτά τα λόγια και αυτά τα χρόνια θα τα χρεώσουμε αυτή τη Κυριακή. Τα λόγια για δημοκρατία, ευημερία, καλύτερους μισθούς, λιγότερους φόρους και προστασία στη μεσαία τάξη.

Και τα χρόνια που μας πλήγωσαν. Η θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της πανδημίας. Τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων. Η προπαγάνδα της ενημέρωσης 107 με τις λίστες Πέτσα. Οι υποκλοπές και το παρακράτος. Η ακρίβεια που γονάτισε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τα σπίτια και οι περιουσίες που έβαλαν στο σημάδι τα κοράκια. Τα νιάτα που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη. Τίποτα από αυτά δεν θα ξεχαστεί. Και τίποτα από αυτά δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

Η αλλαγή, είναι απαίτηση. Η δικαιοσύνη, είναι ανάγκη. Η αξιοκρατία, είναι υποχρέωση».

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός;»

Σε άλλο σημείο, σχολίασε και τα όσα δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, συνιστά εργαλειοποίηση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «τα είπε δίχως να ντρέπεται. Ο υπόλογος για την τραγωδία. Και για τη συγκάλυψή της. Έφτασε να προσβάλλει με τον πιο βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο αυτούς που πενθούν τα παιδιά τους. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός; Τι άλλο πρέπει να κάνει για να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος δε νιώθει; Δε νιώθει και δε νοιάζεται».

«Το χειρότερο όμως ίσως απ’ όλα είναι ότι δεν νοιάζεται για τη δημοκρατία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Οργάνωσε το παρακράτος με κέντρο του Μαξίμου. Έκανε τις υποκλοπές εργαλείο του καθεστώτος του. Την εξαγορά και τον εκβιασμό όπλο του. Και επιχείρησε να χειραγωγήσει τους τίμιους δικαστές με την ανασφάλεια και το φόβο».

Κάλεσμα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους

Μάλιστα, έκανε και μια παρένθεση και απευθύνθηκε στους συντηρητικούς ψηφοφόρους αυτούς που ψηφίζουν για τις αρχές κ τις αξίες τους όπως τόνισε και διερωτήθηκε «Είναι αυτή η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή;» συμπληρώνοντας ότι «Σας αξίζει ένας ΠΘ που κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει από την κλειδαρότρυπα του πρεντατορ στο γραφείο του, το μισό πολιτικό σύστημα; Ένας ΠΘ που συλλέγει υλικό για να εκβιάζει τη μισή Ελλάδα;» και τους κάλεσε να μη του δώσουν λευκή επιταγή με τη ψήφο τους, «να κάνει ακόμη χειρότερα τα επόμενα 4 χρόνια. Ο κύριος Μητσοτάκης τυχαία δεν νοιάζεται για τους πολλούς. Ακόμα και όταν πενθούν. Για τους λίγους όμως νοιάζεται και παρανοιάζεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter