Τσίπρας: Ασύμμετρο φαινόμενο – Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές (Video)

Τσίπρας: Ασύμμετρο φαινόμενο – Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές (Video)

Επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο:

«Εικόνα ασύμμετρου φαινομένου. Δύσκολη στιγμή για την Αττική, δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Πάνω από 600 άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής επιχειρούν. Πάνω από 300 οχήματα επιχειρούν. Το ένα στον Κάλαμο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Τα άλλα δύο δεν είναι υπό έλεγχο, αλλά ευτυχώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός .

Όπως είπε η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται τώρα στον Νέο Βουτζά για να απεγκλωβιστούν οι συμπολίτες μας, ενώ κάποιοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες της περιοχής. Όπως είπε όλα τα σώματα είναι συντονισμένα μεταξύ τους.

«Τούτη την ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται.»

Παράλληλα έκανε έκκληση προς τους πολίτες σημειώνοντας πως μπορεί να βλέπουν τις περιουσίες τους σε κίνδυνο… αλλά αυτή την ώρα έχει αξία είναι η ανθρώπινη ζωή.  

«Όλα όσα έχουν μια υλική αξία ξαναγίνονται οι ανθρώπινες ζωές όχι»

Παράλληλα απηύθυνε ένα ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται το πρωί στις επάλξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να σχολιάσει ερώτηση που αφορούσε τυχόν προβληματισμό του για τις πολλές εστίες που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προσπάθεια αποσταθεροποίησης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν προέχει αυτό, αυτή την ώρα.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156625858403054/

Επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο Συντονιστικό κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας.

Ακολούθησε σύσκεψη με τους υπουργούς Π.Σκουρλέτη, Χρ. Σπίρτζη Σ.Φάμελλο, Ν.Τόσκα, Π.Πολάκη και Δ Τζανακόπουλο.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τα τρία πύρινα μέτωπα στην Αττική, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τα αίτια των πύρινων μετώπων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο».

Διαβάστε ακόμα: Τόσκας: Δεν είναι «αθώες» αυτές οι πυρκαγιές

«Πριν ξεκινήσω να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τρία παράλληλα μέτωπα στην Αττική, μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική.

Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο .

Με προβληματίζουν τα παράλληλα τρία μέτωπα, οι παράλληλες εστίες, η σκέψη μου είναι εκεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι μέχρι να ετοιμαστεί το αεροπλάνο του για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλιά Γέφυρα, στο Μόσταρ, μαζί με τους πρωθυπουργούς της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, και με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ντενίς Ζβίζντιτς, όπου ο κ. Τσίπρας υπέγραψε τη χάρτα της ειρήνης. Ακολούθως οι ηγέτες πέταξαν λουλούδια στον ποταμό, ενώ στο πλαίσιο παραδοσιακού εθίμου, δύο κολυμβητές βούτηξαν στα νερά.

Ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη της τελετής αναχώρησε για την Αθήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter