Τσίπρας για Μητσοτάκη: Γιατί ενώ δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο; (Video)

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Γιατί ενώ δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο; (Video)

«Ως εδώ». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά και την ομολογία του στο debate των πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μάλιστα, όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απέφευγε την τηλεοπτική αντιπαράθεση, είναι γιατί «Στη χτεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κυρίου Μητσοτάκη. Κάτι ήξεραν οι επικοινωνιολόγοι που του έλεγαν να μη πάει σε debate. Εννέα μήνες έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση έπαθε τρικυμία και είπε δημόσια όσα δεν του ξέφευγαν τόσο καιρό» και πρόσθεσε: «Παραδέχθηκε ότι είναι υπαρκτό το σκάνδαλο και το παραδέχθηκε δημόσια».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι τη στιγμή που κ. Μητσοτάκης στο debate παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις «γιατί επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής; για να συγκαλύψει την αλήθεια;» και συνέχισε λέγοντας ότι «Εάν δεν υπήρχε εθνικός λόγος τι ακριβώς υπέγραφε η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ η κ. Βλάχου; Παρανόμως υπέγραφε. Γιατί ακόμα και σήμερα παραμένει στη θέση της; Για να παρακολουθεί αδιακρίτως τους Έλληνες πολίτες; Γιατί 9 μήνες δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία από τη δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κύριος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει αυτή την έρευνα; Το μόνο που ήξεραν ήταν να θέτουν εμπόδια στον κ. Ράμμο και την Εθνική Αρχή».

«Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι προφανής. Γιατί ισότιμο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ήταν αυτό της συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, με την απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών, με την κακοποίηση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εννιά μήνες τώρα, βιάζουν και παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τη Συνταγματική νομιμότητα. Και έχουν το θάρρος να μας κουνάνε και το δάχτυλο με αναφορές στη δημοκρατία και στη Συνταγματική νομιμότητα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε αναφορά και στην επιτροπή PEGA την έκθεση της οποίας το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθέτησε όπως τόνισε με συντριπτική πλειοψηφία, και η οποία καταδεικνύει ότι «ο ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων ήταν ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Και κάνει συστάσεις στη χώρα να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να ταυτίζεται με αυταρχικές δημοκρατίες. Και το δίλλημα γίνεται ακόμη πιο βαθύ και υπαρξιακό όσο πηγαίνουμε προς τις κάλπες. Ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να βαφτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Να ξεπλύνει τα εγκλήματα του κατά της δημοκρατίας με τη ψήφο των πολιτών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αναφορά σε Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στο ΠΑΣΟΚ «αισθάνονται ντροπή για όσα έκανε ο κος Μητσοτάκης. Και τους ρωτώ: Θα ξεπλύνετε αυτή τη ντροπή για τη δημοκρατία και για την παράταξή σας; Απευθύνομαι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και τον ρωτώ: Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της;».

«Θα δώσει τη δυνατότητα στον κύριο Μητσοτάκη λευκή επιταγή να νομιμοποιήσει και να συνεχίσει ακόμη πιο ανεξέλεγκτος και αλαζονικός τις πρακτικές παρακράτους; Ή θα δώσει με την ψήφο του ανάσα στη δημοκρατία; Απορώ πως δεν κατανοεί ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να ηττηθεί αποφασιστικά και τελεσίδικα η κυβέρνηση των υποκλοπών και της συγκάλυψης» τόνισε και συνέχισε: «Και στη θέση της να αναλάβει τα ηνία μια κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών. Για να δώσει χώρο και ανάσα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να διερευνήσει το σκάνδαλο και να καθίσει στο σκαμνί τους υπεύθυνους. Και για να το πω απλά: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα των υποκλοπών, δε γίνεται. Δε συμβαδίζει με την κοινή λογική». 

Υπόλογος ο Μητσοτάκης

«Υπόλογος όμως είναι ο κύριος Μητσοτάκης στις επερχόμενες εκλογές και για μια σειρά βαρύτατες βλάβες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:  «Όχι μόνο στη δημοκρατία, αλλά και στην κοινωνία. Με δική του ευθύνη χάθηκαν στην πανδημία χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, γιατί συνειδητά απαξίωσε το ΕΣΥ.

Πρώτη σε θανάτους ανάλογα με τον πληθυσμό της στην Ευρώπη και από τις πρώτες στον κόσμο η Ελλάδα. Στην Πορτογαλία είχαν 27.000 νεκρούς, στην Ελλάδα είχαμε 36.000. Μας εγκαλούσε στη Βουλή να αποδείξουμε ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους αυτούς εντός ΜΕΘ.

Ενώ έκρυβε στο συρτάρι του την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που έλεγε ακριβώς το αντίθετο. Και μετά τη πανδημία αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία τα διέλυσε. Σήμερα έχουμε λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, από όσους είχαμε παραδώσει εμείς.

Υπόλογος επίσης είναι και για την πρωτοφανή αισχροκέρδεια. Με δική του ευθύνη η διεθνής ενεργειακή κρίση, και κρίση ακρίβειας, πήρε στην Ελλάδα χαρακτήρα ανθρωπιστικής καταστροφής. Πρώτη η χώρα μας στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, του σούπερ μάρκετ.

Και προτελευταία, με τελευταία τη Βουλγαρία, στους μισθούς. Γιατί ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ ενώ ερχόταν η ενεργειακή κρίση. Έβαλε τους Στάσσηδες να ληστεύουν τους καταναλωτές και να μοιράζονται τα λάφυρα. Πάνω από 6 δισ. τα κέρδη των εταιριών ενέργειας και καυσίμων την περίοδο της κρίσης.

Ένα μεγάλο μέρος μάλιστα προέρχεται από το κράτος, που επιδοτεί την αισχροκέρδεια μέσω των pass. Υπόλογος είναι και για το πλιάτσικο στα Δημόσια ταμεία».

Ακόμη και οι έντιμοι Νεοδημοκράτες νιώθουν ντροπή

«Απευθύνομαι σήμερα και στους συντηρητικούς πολίτες της ΝΔ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτούς που άκουσαν με προσοχή όσα δήλωσε ακόμη και ο πρώην Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ότι είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό και αδιανόητο και δεν υπάρχει κανένα απόρρητο μπροστά στην ανάγκη της κάθαρσης. Είμαι βέβαιος ότι αισθάνονται ντροπή για όσα έκανε ο κος Μητσοτάκης», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter