Τσίπρας: Θα δώσουμε μάχη για να μη πάρει ο Μητσοτάκης λευκή επιταγή για ένα ακραίο νεοφιλελευθερο πρόγραμμα

Τσίπρας: Θα δώσουμε μάχη για να μη πάρει ο Μητσοτάκης λευκή επιταγή για ένα ακραίο νεοφιλελευθερο πρόγραμμα

Για μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη μεγάλη ανατροπή έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, από τα Γιάννενα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ς Ιουνίου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «θα αγωνιστούμε μαζί μέχρι τις κάλπες στις 25 του μήνα, αλλά θα είμαστε μαζί και στις 26 του μήνα. Θα είμαστε όλοι και όλες παρόντες και παρούσες στη πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας». «Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την Κυριακή για να μη πάρει ο κος Μητσοτάκης λευκή επιταγή για ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» τόνισε.

Ηθική χρεοκοπία Μητσοτάκη 

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, σημείωσε ότι «αποκάλυψε το μέγεθος μιας ακόμη χρεοκοπίας» και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ηθική χρεοκοπία. Κι αυτό γιατί όπως σημείωσε «Χρεοκόπησε σε δημόσια θέα η ανεύθυνη επιχείρηση εμπλοκής των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων μέσα στην προεκλογική αντιπαράθεση. Χρεοκόπησε η απόπειρα, του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά θέμα της Θράκης σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αναμέτρησης, μόνο και μόνο επειδή δεν ανέχεται μια «ροζ κουτσουλιά» στο μπλέ χάρτη, όπως τόσο αλαζονικά μας είπαν».

Όπως ανέφερε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Χρεοκόπησε το εγχείρημα της μετατροπής, για άλλη μια φορά, της ΕΥΠ, σε προσωπικό εργαλείο του κου Μητσοτάκη.
Που το στρέφει πότε για να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και πότε για να τους παγιδεύει. Αυτό πήγε να κάνει και τώρα. Έβαλε την ΕΥΠ του predator, να μας υποδείξει ποιόν πρέπει να έχουμε και ποιόν όχι στα ψηφοδέλτιά μας. Δε πρόσεξε όμως τις λεπτομέρειες. Γιατί στο έγγραφο που μας έστειλε, φαίνεται ξέχασαν να σβήσουνε την αναφορά στον δικό τους υποψήφιο ως «στρατευμένο» στην Άγκυρα».

«Μας ζητάγανε με θράσος δηλώσεις εθνικοφροσύνης, παίζοντας ανεύθυνα και επιπόλαια με την Πατρίδα, ενώ ο δικός τους έκανε δηλώσεις για Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Και έτσι όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο υποκριτής, πόσο αδίστακτος και πόσο ανεύθυνος είναι ο κος Μητσοτάκης» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ επιχειρεί να δικαιώσει την πολιτική της

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η ΝΔ επιχειρεί σήμερα να δικαιώσει την πολιτική της, «όσα έκανε και σε όσα οδήγησε τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενη το εκλογικό ποσοστό της».

«Να δικαιώσει τις επιλογές της, που κόστισαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στην πανδημία, που διέλυσαν την αγορά εργασίας που κατήργησαν το οχτάωρο που οδήγησαν στην κατάρρευση το ΕΣΥ και οδηγούν ανθρώπους να χάνονται στην καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων, που απειλούν χιλιάδες σπίτια με πλειστηριασμούς που στερούν εισοδήματα με τους έμμεσους φόρους που υπονομεύουν τη δημοκρατία με τις υποκλοπές που μοίρασαν δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Με αλαζονεία, αυταρέσκεια, περιφρόνηση, μας λένε, όλα αυτά έχουν κριθεί. Έληξαν με το 40%. Δεν έληξαν όμως. Και δεν έληξαν όχι μόνο γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Αλλά γιατί η ΝΔ έχει σκοπό να τα συνεχίσει».

Η αλήθεια της πολιτικής Μητσοτάκη

«Αυτή είναι η αλήθεια της πολιτικής τους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Ακοστολόγητες προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς το δημοσιονομικό περιθώριο για να τις υλοποιήσουν.
Πραγματική μείωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων κατά 730 εκ στην τετραετία και σημαντική υποχώρηση της αγοραστικής τους δύναμης.
Πραγματική μείωση των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία, κατά 1.1 δις, η 10% σωρευτικά στην τετραετία. Ενώ την ίδια στιγμή υπόσχονται νέο ΕΣΥ με προσωπική μάλιστα εγγύηση του κυρίου Μητσοτάκη.

Πραγματική αύξηση του μέσου μισθού μόλις 1,3 % σωρευτικά στην τετραετία. Ενώ την ίδια στιγμή υπόσχονται ονομαστική αύξηση κατά 25%». 

Το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο όπως τόνισε «λέει πολλά που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Και κρύβει πολλά που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν. Άλλα κάποια από αυτά που δεν ομολογούν επισήμως, τα μαρτυράνε κατά λάθος» 

«Αλλά δεν είναι το μόνο κρυφό τους σχέδιο αυτό για την υγεία» συμπλήρωσε ο ίδιος. «Ο κύριος Γεωργιάδης φανέρωσε το σχέδιό τους να αλλάξουν μόνοι τους το Σύνταγμα.
Και σε συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης φανέρωσε το σχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με τη βάση εισαγωγής έκαναν το πρώτο βήμα. Κλείνουν τμήματα και σχολές στην περιφέρεια.
Τη περιφέρεια που διψάει για ζωή, για γνώση, για οικονομική ανάπτυξη μέσω νέων start up επιχειρήσεων. Που αιμορραγεί με το brain drain, όχι μόνο προς το εξωτερικό αλλά και προς το κέντρο, προς την Πρωτεύουσα. Και όλα αυτά γιατί ; Για να δώσουν χώρο στην κερδοσκοπία. Αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης ημέρας.Όσα κρυφά αλλά και φανερά σχεδιάζει η ΝΔ. Και αποφεύγει να συζητήσει δημόσια» ανέφερε.

Πολιτικό σχέδιο που αφορά τους πολλούς

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «Ένα πολιτικό σχέδιο που αφορά τους πολλούς, την κοινωνική πλειοψηφία και όχι τους λίγους και ισχυρούς».

  • «Για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που στηρίζεται στην καινοτομία, τη γνώση, τη δίκαιη κατανομή των πόρων, τον περιορισμό των ανισοτήτων.
  • Απέναντι στην λογική της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, των εξαγορών και των ιδιωτικοποιήσεων που παρουσιάζονται ως επενδύσεις.
    Απέναντι στο μοντέλο των πελατειακών σχέσεων, των εξυπηρετήσεων και των προνομίων στις ελίτ.

 

  • Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων.
  • Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ άμεσα.
  • Με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
  • Αλλά και με αυξήσεις 10% τους δημοσίους υπαλλήλους και 7,5% σε όλους τους συνταξιούχους.

Με μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα τρόφιμα αλλά και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Και με την φορολόγηση των υπερκερδών των κολοσσών της ενέργειας και των διυλιστηρίων που έκαναν την κρίση ευκαιρία πλουτισμού και συσσώρευσαν 6 δις υπερκέρδη σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας, των πολιτών.

  • Για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας.
  • Να δώσουμε χώρο, πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και στα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης, στην υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
  • Για να βάλουμε την εργασία στο επίκεντρο.
  • Να νιώσουν οι εργαζόμενοι ισχυροί να διαπραγματευτούν.

Γιατί δεν μπορεί η εργοδοτική ασυδοσία να είναι νόμος στην Ελλάδα του 2023.
Και γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή κρατική παρέμβαση για τη στήριξη της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων της μισθωτής εργασίας.

  • Για την οικοδόμηση ενός νέου ΕΣΥ που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
  • Για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση.
  • Με ποιοτικά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.
  • Με σεβασμό στους δασκάλους τους καθηγητές τους ακαδημαϊκούς και με έμφαση στην έρευνα.

Για ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας για όλους που θα περιορίζει ανισότητες με ποιοτικές υπηρεσίας και φροντίδα για όλους και για όλες.

  • Για το παιδί, για τις μητέρες, για τα νέα ζευγάρια.
  • Για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.
  • Για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.
  • Για να αποτραπεί η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας στην ιστορία της χώρας υπέρ λίγων και ξένων συμφερόντων.
  • Αλλά και για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τους θεσμούς που δεινοπάθησαν αυτή την τετραετία.

Και για ένα κράτος, ισχυρό, παρεμβατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό που δεν θα αποτελεί κομματικό ή οικογενειακό λάφυρο, αλλά εργαλείο ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών»

Αυτές είναι οι προγραμματικές μας θέσεις». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter