TV – Οι ταινίες της ημέρας: Αλ Πατσίνο στο «Άρωμα Γυναίκας», το αριστούργημα του Ζαν Λικ Γκοντάρ «Ο Τρελός Πιερό» και Πίτερ Παν

TV – Οι ταινίες της ημέρας: Αλ Πατσίνο στο «Άρωμα Γυναίκας», το αριστούργημα του Ζαν Λικ Γκοντάρ «Ο Τρελός Πιερό» και Πίτερ Παν

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου, προβάλλεται η ταινία ορόσημο της νουβέλ βαγκ από τον Ζαν Λικ Γκοντάρ Ο Τρελός Πιερό, το Άρωμα Γυναίκας με τον Αλ Πατσίνο και ένα ριμέικ της κλασικής ιστορίας του Πίτερ Παν.

Ο Τρελός Πιερό/ BΟΥΛΗ – 22.00

Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με έναν παλιό έρωτα προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

Σκηνοθέτης: Ζαν Λικ Γκοντάρ

Ηθοποιοί: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Ανα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ

Πίτερ Παν/ Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ:  ΑΝΤ1-01:45

Η ιστορία εστιάζει στον Σκοτσέζο συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι, στην πλατωνική του σχέση με τη Σίλβια Λιουέλιν Ντέιβις και τη στενή φιλία του με τους γιους της, οι οποίοι τον ενέπνευσαν να γράψει το κλασικό του έργο Πίτερ Παν (Peter Pan).

Ο Μπάρι γνωρίζει τη χήρα Σίλβια και τους τέσσερις μικρούς της γιους στους Κήπους του Κένσινγκτον, και μια δυνατή φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Ο Μπάρι αποδεικνύεται καλός στα παιχνίδια με τα μικρά παιδιά και μια καλή πατρική φιγούρα. Η φαντασία τους, του δίνουν ιδέες τις οποίες συμπεριλαμβάνει σε ένα θεατρικό έργο για κάποια αγόρια που δε θέλουν να μεγαλώσουν. Η σύζυγος του Μπάρι, Μέρι, η οποία τον χωρίζει και η μητέρα της Σίλβια, Έμα ντι Μοριέ, διαφωνούν με το χρονικό διάστημα που ο Μπάρι περνάει με τα αγόρια. Η Έμα προσπαθεί επίσης να ελέγξει την κόρη της και τους εγγονούς της, ειδικά όταν η Σίλβια αρρωσταίνει από μια άγνωστη ασθένεια.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ

Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζούλι Κρίστι, Ντάστιν Χόφμαν, Ράντα Μίτσελ

*Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής

*Box Office: 116,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμοίως

Άρωμα Γυναίκας/STAR – 02.45

Ο Τσάρλι Σιμμς φοιτεί σε κολλέγιο της Νέας Αγγλίας και για να επισκεφθεί την οικογένειά του τα Χριστούγεννα αποφασίζει να δουλέψει το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, φροντίζοντας τον τυφλό και αλκοολικό συνταγματάρχη εν αποστρατεία Φρανκ Σλέηντ.

Ο Τσάρλι και ο συμμαθητής του, Τζωρτζ Γουίλλις Τζούνιορ, γίνονται μάρτυρες μιας φάρσας συμμαθητών τους στον διευθυντή του κολλεγίου, κύριο Τρασκ. Η διεύθυνση του κολλεγίου πιέζει τους μαθητές να δείξουν τους δράστες, προτείνοντας στον Τσάρλι μια συστατική επιστολή που ουσιαστικά θα του εξασφαλίσει μια θέση στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο Τσάρλι απορρίπτει την πρόταση.

Μόλις φτάσει στον Σλέηντ, ο Τσάρλι μαθαίνει πως το Σαββατοκύριακο τους περιμένει ένα πολυτελές ταξίδι στη Νέα Υόρκη και ότι ο Σλέηντ σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Κάνουν μία ξαφνική επίσκεψη στο σπίτι του αδερφού του Σλέηντ, η οποία εξελίσσεται σε μία δυσάρεστη εμπειρία για την οικογένεια, η οποία δέχεται συνεχείς προκλήσεις από τον Σλέηντ. Πίσω στη Νέα Υόρκη, ο Σλέηντ προτείνει στον Τσάρλι να αποκαλύψει τους ενόχους για να καταφέρει να σπουδάσει στο Χάρβαρντ,

Σκηνοθέτης: Μάρτιν Μπρεστ

Ηθοποιοί: Αλ Πατσίνο, Κρις Ο’Ντόνελ, Γκαμπριέλ Άνγουορ

* Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

* Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το Άρωμα Γυναίκας

* Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας

* Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter