Τζανακόπουλος για Στουρνάρα: Οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις σχέσεις του με τη Novartis

Τζανακόπουλος για Στουρνάρα:  Οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις σχέσεις του με τη Novartis

Ολομέτωπη επίθεση στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Documentonews.gr

Συγκεκριμένα ο κύριος Τζανακόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κύριο Στουρνάρα:

• Πρώτον, αν έχει υπογράψει κι άλλες έμμισθες συμβάσεις με τη Novartis όπως αυτή που αποκάλυψε χθες το Documento;

• Δεύτερον, για ποιο λόγο δεν αναφέρθηκε στους επαγγελματικούς δεσμούς και τις επαγγελματικές σχέσεις που διατηρούσε με τη εταιρεία;

• Τρίτον, αν διατηρούσε ή διατηρεί ακόμη προνομιακές σχέσεις με διευθυντικά στελέχη της Novartis;

«Υπάρχει θέμα γιατί ο κύριος Στουρνάρας δεν θεώρησε σκόπιμο και αναγκαίο να μιλήσει για την επαγγελματική σχέση που είχε με τη Novartis», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κυρίου Τζανακόπουλου, «οφείλει να δώσει πιο πειστικές απαντήσεις», κατέληξε.

Αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή στη βουλή για το εν λόγω σκάνδαλο ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως αν κρίνει ότι πρέπει να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης αυτό και θα κάνει. Αν κρίνει ότι για την υπόθεση πρέπει να επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη τότε θα την επιστρέψει σύντομα στην εισαγγελία διαφθοράς.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες αξιωματικούς οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι σε τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως αυτή τη στιγμή ο Τούρκος εισαγγελέας δεν έχει καταλήξει ακόμα στο κατηγορητήριο. «Αν όμως η κατηγορία», όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι είσοδο σε ξένο έδαφος σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επαγγελματία και αυτό που έκανε και κάνει είναι ότι προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο στη χώρα. «Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει διαχωρισμούς βορρά-νότου στην υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για το θέμα της ονοματοδοσίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Συνταγματική αναθεώρηση τόσο για το όνομα της γειτονικής χώρας όσο και για αλλυτρωτικές θέσεις επιβάλλεται.

Τέλος αναφερόμενος στη χθεσινή επιτυχημένη, όπως είπε, έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός έτους ο κύριος Τζαννακόπουλος τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 «αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβαση στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 2018… Τίποτε δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την αξιολόγηση τη μετά προγραμματική εποπτεία και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Σβίγκου: ο κ. Σουρνάρας οφείλει να δώσει απαντήσεις

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Real fm σημείωσε ότι ο κ. Στουρνάρας «οφείλει να δώσει απαντήσεις, γιατί όντως τα δημοσιεύματα αυτά είναι αποκαλυπτικά».

«Την ίδια στιγμή, νομίζω ότι και ο ίδιος όταν μίλησε στη Βουλή δεν αναφέρθηκε σε αυτή του την έμμισθη σχέση με τη Novartis. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Οπότε, και εξαιτίας αυτού του λόγου, του ότι απέκρυψε αυτή την έμμισθη σχέση, θεωρώ ότι οφείλει να δώσει απαντήσεις. Και θα τις αξιολογήσουμε… και εσείς ως δημοσιογράφοι και τα πολιτικά κόμματα, θα τις αξιολογήσουμε όταν αυτές δοθούν….. Αλλά το πρώτο πράγμα είναι ο κ. Στουρνάρας να δώσει απαντήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter