Τζόκοβιτς: «Σας ευχαριστώ όλους, θέλω να παίξω»

Τζόκοβιτς: «Σας ευχαριστώ όλους, θέλω να παίξω»
A billboard depicting Serbian tennis player Novak Djokovic on a building in Belgrade, Serbia, Monday, Jan. 10, 2022. Tennis star Novak Djokovic on Monday won a court battle to stay in Australia to contest the Australian Open despite being unvaccinated against COVID-19, but the government threatened to cancel his visa a second time. Federal Circuit Court Judge Anthony Kelly reinstated Djokovic's visa, which was canceled after his arrival last week because officials decided he didn't meet the criteria for an exemption to an entry requirement that all non-citizens be fully vaccinated. (AP Photo/Darko Vojinovic)
«Θέλω να μείνω στη Μελβούρνη και να παίξω στο Open», δηλώνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, την ίδια ώρα που οι φήμες για επικείμενη απέλασή του από την Αυστραλία οργιάζουν και οι αντιδράσεις γιγαντώνονται.

 

Το μήνυμα του Σέρβου τενίστα μέσω Twitterήταν το εξής: «Είμαι χαρούμενος και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τον δικαστή που ακύρωσε την ανάκληση της βίζας μου. Παρά τα όσα έγιναν, θέλω να μείνω στην Αυστραλία και να λάβω μέρος στο Open. Σε αυτό είμαι συγκεντρωμένος. Ήρθα εδώ για να παίξω σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά που έχουμε και μπροστά σε φανταστικούς φιλάθλους. Για την ώρα, δεν μπορώ να πω περισσότερα πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι είστε δίπλα μου σε όλη αυτή την περιπέτεια και μου δίνετε κουράγιο να μείνω δυνατός».

Η οικογένεια του Τζοκοβιτς έδωσε συνέντευξη Τύπου και προσπάθησε να αναδείξει τον διάσημο αθλητή σε… Σπάρτακο, καταγγέλλοντας κακομεταχείριση και καλώντας τους Σέρβους (και όχι μόνο) της ομογένειας σε εκδηλώσεις συμπαράστασης.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του Νόβακ», είπε ο πατέρας Τζόκοβιτς, Σέρτζαν. «Προσπάθησαν να τον υποχρεώσουν να υπογράψει την παραίτησή του από τη βίζα για να τον απελάσουν πιο εύκολα. Εκείνος αρνήθηκε γιατί αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο ήταν αβάσιμο. Δεν θα συναινούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Του κατάσχεσαν το τηλέφωνο, δεν τον άφηναν να έρθει σε επαφή με κανέναν, ούτε καν με τους δικηγόρους του για να ετοιμάσουν την υπεράσπισή του. Έμεινε μαζί τους μόνο για λίγες ώρες. Τελικά πέτυχε μια τεράστια νίκη, για τον ίδιο, την οικογένειά του και όλο τον ελεύθερο κόσμο. Ελπίζω να μαζευτούμε ξανά εδώ σε τρεις εβδομάδες για να γιορτάσουμε και τη νίκη του στο Αυστραλιανό Open. Οι αρχές της Αυστραλίας δεν ήξεραν τι έκαναν. Ο Νόβακ θα κατακτήσει άλλα δέκα Grand Slam τώρα».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν η μητέρα του Τζόκοβιτς, Ντιάνα, και ο αδελφός του, Τζόρτζε.

Διαβάστε επίσης: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter