Βασίλης Καρράς: Έως τις 10 το βράδυ το λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη (Videos & Photos)

Βασίλης Καρράς: Έως τις 10 το βράδυ το λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη (Videos & Photos)
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Μέχρι το βράδυ στις 10 η ώρα θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, η σορός του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών.

Πλήθος φίλων και θαυμαστών του από διάφορα σημεία της Ελλάδας και το εξωτερικό, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου βρέθηκαν από το πρωί στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Με βουρκωμένα τα μάτια, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και ψελλίζοντας στίχους των τραγουδιών του, άνθρωποι κάθε ηλικίας ήταν εκεί για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Το προαύλιο, όπως και οι δημόσιοι χώροι γύρω από τον Ιερό Ναό, είχαν κατακλυστεί από χιλιάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά που περιμέναν στη σειρά για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις δέκα το βράδυ καθώς στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περίπου 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να τον αποχαιρετήσουν.

0 Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του ερμηνευτή θα γίνει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στο χωριό του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Πολιτικοί και καλλιτέχνες έδωσαν το παρών:

Στην εκκλησία βρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης που συλλυπήθηκε τους οικείους τού κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή. «Μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει. Έκανε πάρα πολλά πράγματα. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε την μνήμη του διότι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή, αξέχαστες στιγμές» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Για μία δύσκολη μέρα που βιώνει σήμερα η Θεσσαλονίκη έκανε λόγο σε δήλωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης. «Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Άντζελα Δημητρίου, μεταξύ άλλων.

Το «παρών», έδωσε και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Όπως δήλωσε, «σήμερα είναι δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, ευχόμαστε καλό παράδεισο. Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισε».

Η Άντζελα Δημητρίου, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε «με τον Βασίλη ήμασταν σαν αδέλφια, είναι πολύ περίεργη μέρα».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του Βασίλη Καρρά, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Καρράς: Πώς έγινε η συνεργασία με τους Πυξ Λαξ για το «Άσ’ τη να λέει» – Ο άγνωστος όρος (Video)

Βασίλης Καρράς: «Θα σε θυμόμαστε απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο» – Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter