Βασίλης Καρράς: Πώς έγινε η συνεργασία με τους Πυξ Λαξ για το «Άσ’ τη να λέει» – Ο άγνωστος όρος (Video)

Βασίλης Καρράς: Πώς έγινε η συνεργασία με τους Πυξ Λαξ για το «Άσ’ τη να λέει» – Ο άγνωστος όρος (Video)

Ο Βασίλης Καρράς είχε συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 που πρωτοεμφανίστηκε στις πίστες. Ωστόσο μία από τις πιο γνωστές μουσικές συμπράξεις έγινε το 1993, όταν ο ίδιος ερμήνευσε το τραγούδι των «Πυξ Λαξ», «Άσ’ τη να λέει».

Πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο άφησε τη δική του ιστορία και αγαπήθηκε αρκετά από το κοινό. Όμως, μέχρι να «κλειδώσει» η συνεργασία του δημοφιλούς συγκροτήματος με τον Βασίλη Καρρά, χρειάστηκε να αλλάξουν τα σχέδια που είχε ο Μάνος Ξυδούς.

Ο Ξυδούς, που είχε γράψει τους στίχους του τραγουδιού, προόριζε να το δώσει στον Στράτο Διονυσίου, όμως ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή το 1990. Τότε, αρκετά χρόνια αργότερα, το συγκρότημα στράφηκε στον Βασίλη Καρρά.

«Ήμουν στον διάδρομο της Minos και εκεί συναντιέμαι με τον συγχωρεμένο τον Μάνο και μου λέει “έχουμε γράψει ένα τραγούδι Βασίλη”. Του λέω “ποιος;”. Μου λέει “έχω κάνει ένα γκρουπάκι, τους Πυξ Λαξ”», είχε δηλώσει ο Βασίλης Καρράς στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου».

Αρχικά, ο Καρράς εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, καθώς πίστευε ότι η ηλεκτρική κιθάρα και ο ροκ ήχος του κομματιού δεν ταίριαζαν με το ύφος του. Όμως στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και μάλιστα φέρεται να κατέβηκε αυθημερόν από τη Θεσσαλονίκη όπου τραγουδούσε στην Αθήνα για να το ηχογραφήσει.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ, αποκάλυψε μάλιστα στη «Μηχανή του Χρόνου» ότι ο Βασίλης Καρράς έβαλε έναν όρο για να πάρει την πρώτη πτήση για Αθήνα αμέσως μετά το τέλος του προγράμματός του. Ποιος ήταν αυτός; Να τον περιμένει στο στούντιο ένα μπουκάλι ουίσκι.

«Ο όρος έγινε ευπρόσδεκτος», ανέφερε ο Φίλιππος Πλιάτσικας, με τον Βασίλη Καρρά να ηχογραφεί το κομμάτι που αγαπήθηκε όσο λίγα από την κοινή γνώμη, καθώς συνέδεσε με επιτυχία το ηχόχρωμα του Καρρά με τους ροκ ήχους των «Πυξ Λαξ».

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Καρράς: «Θα σε θυμόμαστε απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο» – Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου

Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Στην Καβάλα η κηδεία

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Αυγέρη: «Έσβησε μια από τις τελευταίες αυθεντικές λαϊκές φωνές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter