Βασίλης Στίγκας: Ποιος είναι ο επικεφαλής των ακροδεξιών «Σπαρτιατών» που στήριξε ο Κασιδιάρης

Βασίλης Στίγκας: Ποιος είναι ο επικεφαλής των ακροδεξιών «Σπαρτιατών» που στήριξε ο Κασιδιάρης

Από την «Πολιτική Άνοιξη» στο ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη, με… ενδιάμεσες στάσεις την Ένωση Κεντρώων έως τα έδρανα της Βουλής με τις… ευλογίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Αυτός είναι ο Βασίλης Στίγκας, επικεφαλής του νέου ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 4,64% και 241.633 ψήφους, εκλέγοντας 12 βουλευτές.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: Πού πήραν τα υψηλότερα ποσοστά οι ακροδεξιοί «Σπαρτιάτες»

Αν και οι «Σπαρτιάτες» ιδρύθηκαν το 2017, ως πολιτικός φορέας, χρειάστηκε να δοθεί το «σύνθημα» από τον Κασιδιάρη, ο οποίος από τη φυλακή δήλωσε δημόσια τη στήριξή του στο εν λόγω κόμμα, οδηγώντας τους οπαδούς του προς αυτή την κατεύθυνση, με τον Στίγκα να του απευθύνει μάλιστα δημοσίως τα ευχαριστήριά του στις πρώτες του δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Βασίλης Στίγκας δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στα πολιτικά δρώμενα, καθώς έχει ξεκινήσει την πορεία του από τη δεκαετία του ’90 ως μέλος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Η ίδρυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις αρχές τις επόμενης δεκαετίας τον οδήγησε στις τάξεις του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου αποχώρησε στη συνέχεια.

Διαβάστε σχετικά:

Πέφτουν οι μάσκες για τους «Σπαρτιάτες» – Το «ευχαριστώ» του αρχηγού τους στον νεοναζί Κασιδιάρη (Video)

Εκλογές 2023: Ποιοι είναι οι «Σπαρτιάτες» που στήριξε ο Κασιδιάρης – Από που άντλησαν ψήφους

Το επόμενο βήμα του, γεννημένου στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λιβαδειά, Στίγκα έγινε την περασμένη δεκαετία, όταν το πρώην μέλος του ΛΑ.Ο.Σ συνέχισε να κινείται σε άκρα-δεξιά μονοπάτια, προσχωρώντας στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό (ΡΙΖΕΣ), ιδρύοντας το 2017 τους «Σπαρτιάτες» που έξι χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2023, εισήλθαν στη Βουλή. Στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Κατά το παρελθόν ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του αναφορικά με την ιδεολογική του ταυτότητα, μέσω δηλώσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ αλλά και των μεταναστών, αλλά και αγάπη προς τη μοναρχία, όπως φαίνεται από αναρτήσεις λατρείας για τους Γλύξμπουργκ στα social media.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2020, συστήθηκε». «ως έντονα πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης από τα μαθητικά μου χρόνια και πάντα στον χώρο του υγειούς Εθνικισμού λόγω άδολης και υπέρμετρης αγάπης προς την πατρίδα.

Μετά την απόλυση μου από τον στρατό και μέχρι σήμερα ασχολούμαι ως επιχειρηματίας στον χώρο των τροφίμων και τα τελευταία χρόνια παράλληλα και με την δημοσιογραφία ως παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, αρθρογράφος και κοινωνικός ρεπόρτερ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter