Βαθιά θορυβημένη η Ύπατη Αρμοστεία για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Βαθιά θορυβημένη η Ύπατη Αρμοστεία για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κάνοντας λόγο για «σκληρή και εξευτελιστική μεταχείριση» των 92 προσφύγων που εντοπίστηκαν την Παρασκευή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απαιτώντας την διερεύνηση του περιστατικού.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι βαθιά θορυβημένη από τις συγκλονιστικές καταγγελίες και τις εικόνες 92 ατόμων, τα οποία φέρεται να βρέθηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, απογυμνωμένα από τα ρούχα τους. Καταδικάζουμε αυτή την σκληρή και ταπεινωτική μεταχείριση και ζητούμε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού» ανακοίνωσε η Υπηρεσία με ανάρτησή της στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι Αθήνα και Άγκυρα αντάλλαξαν κατηγορίες σχετικά με το περιστατικό, με τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Κατακλί, να αρνείται την εμπλοκή της χώρας του στο περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου. «Αφού δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, προσπαθείτε απλώς να εκθέσετε την εικόνα της δικής σας σκληρότητας σαν να το έκανε η Τουρκία» δήλωσε απαντώντας σε tweet του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα πως «η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα σήμερα, είναι ντροπή για τον πολιτισμό. Αναμένουμε από την Άγκυρα να ερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορά της με την ΕΕ».

https://twitter.com/ismailcatakli/status/1581342822678269953

Διαβάστε επίσης:

Προσφεύγει στον ΟΗΕ η Ελλάδα για το περιστατικό των 92 μεταναστών στον Έβρο, λέει ο Μηταράκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter