Βίντεο με την κατάληψη του φορτηγού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα δημοσίευσαν οι αντάρτες Χούθι

Βίντεο με την κατάληψη του φορτηγού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα δημοσίευσαν οι αντάρτες Χούθι

Οι Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει ένοπλους άνδρες να πέφτουν από ένα ελικόπτερο και να καταλαμβάνουν ένα φορτηγό πλοίο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Το Ιράν αρνήθηκε τη Δευτέρα 20/11/2023 ότι εμπλέκεται στην κατάληψη από τους Χούθι της Υεμένης φορτηγού πλοίου, που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία και το οποίο διαχειρίζεται ιαπωνική εταιρεία, στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι ισραηλινοί ισχυρισμοί έχουν στόχο να εκτρέψουν την προσοχή από την «ανεπανόρθωτη ήττα» του Ισραήλ στη μάχη του εναντίον των ανταρτών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Περισσότερα διαβάστε εδώ: Το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την κατάληψη φορτηγού πλοίου ισραηλινού επιχειρηματία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν την κατάσχεση του πλοίου ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των σκαφών και του πληρώματος του.

«Η κατάσχεση του μηχανοκίνητου σκάφους Galaxy Leader από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ σε ενημέρωση. «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του πλοίου και του πληρώματος του και θα διαβουλευτούμε με τους συμμάχους μας και τους εταίρους του ΟΗΕ για τα κατάλληλα επόμενα βήματα».

Το πλήρωμα του Galaxy Leader με σημαία Μπαχάμες αποτελείται από υπηκόους από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τις Φιλιππίνες, το Μεξικό και τη Ρουμανία, ανέφερε η Galaxy Maritime. Το πλοίο ναυλώνεται από την ιαπωνική Nippon Yusen.

«Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές πιστεύουν ότι η κατάσχεση αυτού του σκάφους αντιπροσωπεύει μια κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας διέλευσης για τον παγκόσμιο στόλο και μια σοβαρή απειλή για το διεθνές εμπόριο», δήλωσε η Galaxy Maritime.

Πρόσθεσε ότι «το βασικό μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια και η ασφάλεια των 25 μελών του πληρώματος που κρατούνται αυτή τη στιγμή από τους δράστες αυτής της εγκληματικής πράξης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter