Βίντεο ντοκουμέντο: Κρατούμενος περιμένει ώρες έξω από το Τζάνειο να έρθει η κλούβα να τον παραλάβει

Βίντεο ντοκουμέντο: Κρατούμενος περιμένει ώρες έξω από το Τζάνειο να έρθει η κλούβα να τον παραλάβει

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από μεταγωγή κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά δημοσιεύει το documentonews.gr.

Όπως θα δείτε στο βίντεο οι εξωτερικοί φρουροί του Κορυδαλλού που συνοδεύουν τον κρατούμενο στέκονται δίπλα του στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Οι ιατρικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και οι φρουροί περιμένουν να έρθει να τους παραλάβει η κλούβα προκειμένου να επιστρέψει ο κρατούμενος στη φυλακή. Κάθονται μαζί με τον κρατούμενο στο προαύλιο του νοσοκομείου για όσο χρειαστεί, δίχως επαρκή μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί τους, η κλούβα μπορεί να κάνει από μία μέχρι και δύο ώρες να εμφανιστεί με ότι κινδύνους μπορεί να αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα εγκυμονούνται κίνδυνοι και για την υγεία των κρατουμένων που αν και άρρωστοι στέκονται για ώρες είτε σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο περιμένοντας να τους παραλάβουν.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε πρόσφατα με εξώδικο προς την πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, κατά τις μεταγωγές δεν τηρείται κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Κορυδαλλός: Εξώδικο των εξωτερικών φρουρών σε Χρυσοχοΐδη – Κίνδυνος για «Τέμπη» στις φυλακές με αποδράσεις κρατουμένων

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι μεταγωγές αυτές, «δεν πραγματοποιούνται με ασφάλεια λόγω έλλειψης οχημάτων», ενώ «δεν υπάρχει η απαραίτητη δύναμη στο ΤΕΦΣΚ Κορυδαλλού λόγω τρομερής υποστελέχωσης».

«Σημειωτέον ότι δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες διεξαγωγής ασφαλών Μεταγωγών με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μελών του σωματείου μας, αλλά και των πολιτών» υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά, ενώ τόνιζαν δηκτικά πως «η οργάνωση και εκτέλεση των μεταγωγών κρατουμένων θυμίζει οργάνωση σταθμαρχείου Τεμπών δηλαδή πάμε και όπου βγει».

Το Σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, τόνιζε ακόμη ότι «δεν σκοπεύουμε να θρηνήσουμε θύματα αλλά ούτε και να κατηγορηθούμε για τυχόν μελλοντικές αποδράσεις», σε μια προσπάθεια να εισακουστούν από την αρμόδια πολιτική ηγεσία, θυμίζοντας τις δραματικές εκκλήσεις των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, μήνες πριν το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Εγιναν… 41 τα ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η «γαλάζια» Πιπιλή τρολάρει τις επιλογές Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

Απομνημονεύματα Σόιμπλε: Το παρασκήνιο για Βαρουφάκη, Grexit, δημοψήφισμα και η «αναγνώριση» Τσίπρα

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter