Βίρτους – Παναθηναϊκός 79-81: Όρθιος και στη Μπολόνια διά χειρός Ναν

Βίρτους – Παναθηναϊκός 79-81: Όρθιος και στη Μπολόνια διά χειρός Ναν

Την έκτη νίκη του στους τελευταίους επτά ευρωπαϊκούς αγώνες πέτυχε ο Παναθηναϊκός: 79-81 την ισχυρή Βίρτους στη Μπολόνια, με καλάθι του Κέντρικ Ναν στην εκπνοή! Με αυτό το διπλό, οι «πράσινοι» παραμένουν στη δεύτερη θέση της κατάταξης και βρίσκονται πολύ κοντά στο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 6/6 τρίποντα και έφτασαν νωρίς σε μεγάλες διαφορές: 13-24, 22-39, 32-48 με ρεσιτάλ ευστοχίας από τους Γκραντ, Σλούκα. Το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 39-51, αλλά οι Ιταλοί μείωσαν σε μονοψήφιο σκορ: 53-58 με τρίποντο του Μπελινέλι και καλάθια του Ντόμπριτς. Παρά τις προσπάθειες του Κώστα Σλούκα, η Βίρτους προσπέρασε με τρίποντο του Λούντμπεργκ στο 36ο λεπτό: 71-69.

Ο Κέντρικ Ναν απάντησε με προσωπικές ενέργειες, 71-74 και ο Σλούκας ισοφάρισε με 2/2 βολές τα καλάθια του Μάρκο Μπελινέλι (76-76). Ο Ντόμπριτς έγραψε το 79-76 με τρίποντο, ο Μάριους Γκριγκόνις ισοφάρισε με καλάθι και βολή στα 31’’ και ο Ναν πέτυχε το νικητήριο καλάθι τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα της λήξης.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 20 πόντους, ενώ ο Κέντρικ Ναν πέτυχε 7 από τους 16 πόντους του στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Τζέριαν Γκραντ πρόσθεσε 13 και ο Μάριους Γριγκόνις 12. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 7, Λεσόρ 10, Κ. Αντετοκούνμπο.

Από τη Βίρτους του Λούκα Μπάνκι, που μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ο άλλοτε «κόκκινος» Ντάνιελ Χάκετ πέτυχε 3 πόντους και ο Μπράιαντ Ντάνστον 4. Διακρίθηκαν οι Σενγκέλια 19, Μπελινέλι 17, Λούντμπεργκ 11, Ντόμπριτς 11.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 Έλληνες φίλαθλοι, ενώ δεκάδες άλλοι έμειναν έξω από το γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Mετά το αποψινό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 21-11 και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τις Μονακό και Μπαρτσελόνα, πίσω από τη Ρεάλ που προηγείται με ρεκόρ 26-6. Ο Ολυμπιακός, που χθες νίκησε την Παρτίζαν στο Βελιγράδι με 69-74, μοιράζεται με τη Φενέρμπαχτσε την πέμπτη θέση με 20 νίκες και 12 ήττες, ενώ η Μακάμπι ακολουθεί με 19-13 και η Βίρτους συμπληρώνει την οχτάδα με 17-15.

Οι πρώτες έξι ομάδες της τελικής κατάταξης θα προκριθούν απ’ ευθείας στα πλέι-οφ, ενώ οι επόμενες τέσσερις θα διεκδικήσουν δύο εισιτήρια μέσα από αγώνες μπαράζ.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμά του μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στο Μόναχο και την Άλμπα στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο Βελιγράδι για να παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Φενέρ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter