Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Απαράδεκτο να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Απαράδεκτο να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

Σφοδρή κριτική για τα όσα είπε από το βήμα της συνόδου κορυφής EUMED-9 στη Μάλτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημειώνοντας πως «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την “πολιτική ενεργητικής αποτροπής” της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα εστίασε στην αντιμετώπιση των διακινητών, δείχνοντας αυτούς ως μοναδικούς υπευθύνους για την κατάσταση, και επιχειρώντας να ενισχύσει το «άλλοθι» για την ελληνική αντιμεταναστευτική πολιτική και ανέφερε πως «Πρέπει να είμαστε πολύ αποτελεσματικότεροι, διασφαλίζοντας ότι μη αξιόπλοα σκάφη δεν θα αποπλέουν από τις ακτές των γειτονικών χωρών και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, σε ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι», ενώ στη συνέχεια έβαλε και την Τουρκία στο κάδρο, ζητώντας περισσότερη συνεργασία μαζί της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την “πολιτική ενεργητικής αποτροπής” της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο.

Εξίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί για αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η προστασία των συνόρων της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προάσπιση όποιας ζωής απειλείται. Και ασφαλώς με αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό επίπεδο.

Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ Μητσοτάκης προκειμένου να νομιμοποιήσει την πολιτική του.

Διαβάστε σχετικά: Σύνοδος κορυφής EUMED-9: Σε γραμμή Μελόνι για το μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter