Βόρεια Κορέα: «Ηλίθια και προκλητική η πρόταση της Νότιας Κορέας για οικονομική βοήθεια»

Βόρεια Κορέα: «Ηλίθια και προκλητική η πρόταση της Νότιας Κορέας για οικονομική βοήθεια»

«Χείρα βοηθείας» φέρεται να ανέτεινε η Νότια Κορέα προς τη γείτονά της, προσφέροντας οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση, εν μέσω της έναρξης νέων πυραυλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα.

Η αντίδραση της Βόρειας Κορέας ήταν ένα εκκωφαντικό «όχι», με την Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, να χαρακτηρίζει το εν λόγω σχέδιο ως «ηλίθιο» και προκλητικό.

«Θα ήταν καλύτερο για την εικόνα του να κλείσει το στόμα του αντί να λέει ανοησίες, μιας και δεν είχε τίποτα καλύτερο να πει», ανέφερε σε μήνυμα που μεταδόθηκε από το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

«Όταν σκεφτόμαστε ότι το σχέδιο για τη σύναψη μιας “οικονομικής συνεργασίας” ενάντια στην τιμή μας, στα πυρηνικά μας όπλα, αποτελεί το μεγάλο όνειρο, την ελπίδα και το σχέδιο του Γιούν, κατανοούμε ότι είναι πραγματικά αφελής και ανόητος. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα καθίσουμε απέναντί του. Κανείς δεν ανταλλάσσει το μέλλον του με γκοφρέτες», τόνισε η ισχυρή Κιμ Γιο Γιονγκ.

Η αντίδραση της Νότιας Κορέας

Οι δηλώσεις της Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτηρίστηκαν ως προσβλητικές από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ – Σελ, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει.

Ο Γιουν Σουκ- γελ πρότεινε αυτή την εβδομάδα στην Πιονγκγιάνγκ σχέδιο βοήθειας στους τομείς των τροφίμων, της ενέργειας και των υποδομών με την προϋπόθεση ότι θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

«Αυτή η στάση της Βόρειας Κορέας δε συμβάλλει στην ειρήνη ούτε στην ευημερία της κορεατικής χερσονήσου, αλλά ούτε στο δικό της μέλλον. Αυξάνει απλώς την απομόνωσή της στη διεθνή σκηνή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter