Βόρεια Μακεδονία: Μίνι ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι

Βόρεια Μακεδονία: Μίνι ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι

Σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προέβη την Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι ότι σε αυτό εισέρχεται το μέχρι χθες αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» με τρεις υπουργούς (Υγείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης), ενώ εκτός κυβέρνησης μένει το αλβανικό κόμμα “Εναλλακτική” (Alternativa), το οποίο ήλεγχε τρία υπουργεία (Υγείας και Δημόσιας Διοίκησης και υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου για θέματα της Διασποράς).

Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης εγκρίθηκαν από τη Βουλή με 65 ψήφους (από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής).

Ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, αναγγέλοντας τον ανασχηματισμό αυτό της κυβέρνησής του είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, προκειμένου να ενδυναμωθεί και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν φαίνεται να τον δικαιώνει, καθώς υπέρ του νέου κυβερνητικού σχήματος τάχθηκαν 65 βουλευτές, ενώ το προηγούμενο σχήμα είχε την υποστήριξη 64 βουλευτών.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE καταψήφισε το νέο κυβερνητικό σχήμα και επανέλαβε το αίτημά του για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Πηγή: AFP, BBC

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: «Νέα αρχή στην περιοχή» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ο πρωθυπουργός Κοβατσέφσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter