Βορίδης: Εμπαιγμός για τα αιτήματα των αγροτών – Από… Σεπτέμβριο ξαναμιλάμε

Βορίδης: Εμπαιγμός για τα αιτήματα των αγροτών – Από… Σεπτέμβριο ξαναμιλάμε

Προκλητικός ήταν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο Mega, όσον αφορά στην ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων που σήμερα συγκεντρώνονται μαζικά στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη.  Ψέλλισε περί νέων μέτρων αλλά από… Σεπτέμβριο, δηλαδή σε 9 μήνες από τώρα! Αποτελεί μέγιστο εμπαιγμό αυτή η στάση της κυβέρνησης που νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με το αγροτικό κίνημα με τα ψίχουλα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη βουλή.

Δείτε επίσης – Αγροτικές κινητοποιήσεις: Μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στην Agrotica

Ξεκινώντας από το αίτημα των αγροτών για φθηνότερο πετρέλαιο, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε για άλλη μια φορά το κυβερνητικό αφήγημα ότι η διαφορετική κλίμακα στη φορολόγηση του πετρελαίου είναι «ισχυρό κίνητρο λαθρεμπορίας». Και, ισχυρίστηκε πως όταν και στο παρελθόν είχε εφαρμοσθεί το μέτρο αυτό, ήταν «ένας από τους λόγους που είχε τότε εκτοξευθεί η λαθρεμπορία». Χαρακτήρισε δε, δύσκολο να διαπιστωθεί πού χρησιμοποιείται το φθηνότερο πετρέλαιο, ως εκ τούτου δήλωσε πως καταλαβαίνει τη διαφωνία του οικονομικού επιτελείου.

Εστιάζοντας στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη – στην «Ώρα του πρωθυπουργού» την Παρασκευή στη Βουλή, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά τους μήνες από Μάιο ως Σεπτέμβριο – οπότε «οι αγρότες έχουν αυξημένα ποτίσματα, και άρα αυξημένες ανάγκες» – όπως και τη ρύθμιση, σε ποσοστό 70%, για τα χρέη των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ).

Δείτε επίσης – Στην Agrotica ο Στέφανος Κασσελάκης – Ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ τα αγροτικά ζητήματα

Όμως, πέραν των κυβερνητικών ανακοινώσεων την Παρασκευή, «θα δούμε τι είναι ακόμη εκείνο το οποίο μπορεί να γίνει […] Θα δούμε όταν έρθει η ώρα εκείνη, ο Σεπτέμβριος δηλαδή, τι είναι το πρόσθετο, το οποίο χρειάζεται και μπορεί να γίνει. Έχουμε και το μάτι μας στραμμένο στον προϋπολογισμό, τώρα ξεκίνησε να εκτελείται. Θα δούμε την εκτέλεσή του και τις δυνατότητες που έχουμε. Επί παρόντος δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε…».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter