Βουλή: «Άδειασμα» στην Αλεξοπούλου από «γαλάζια» βουλευτή για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος

Βουλή: «Άδειασμα» στην Αλεξοπούλου από «γαλάζια» βουλευτή για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος

Το αυτονόητο επισήμανε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, σε σχέση με το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, «αδειάζοντας» με το γάντι τη νέα υφυπουργό Υποδομών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία είχε ταχθεί υπέρ του δήθεν δικαιώματος του αγέννητου παιδιού.

Ειδικότερα, η κ. Χατζηιωαννίδου υπογράμμισε πως η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών και η επιλογή της μητρότητας αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται πως σάλο είχε προκαλέσει αμέσως μετά την είδηση υπουργοποίησης της κ. Αλεξοπούλου ότι το 2019 είχε προβεί στην εξής ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης: Το υποστελεχωμένο «Καραμανδάνειο», η «γαλάζια» βουλευτής και η βολική μετακίνηση της αδερφής της

Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου ο νέος αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού, Μάκης Βορίδης, πήρε αποστάσεις από την πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη για τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας:

«Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter