Βουλή: Αποδόμησε τη «μπίζνα» των απογευματινών χειρουργείων ο Πολάκης

Βουλή: Αποδόμησε τη «μπίζνα» των απογευματινών χειρουργείων ο Πολάκης

«Κατακρημνίζεται το αφήγημα ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα μειώσουν τις 107.000 ασθενείς της λίστας αναμονής» συμπέρανε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία που έχουν διεξαχθεί από τότε που ίσχυσε το μέτρο.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε τα απογευματινά χειρουργεία ως απόδειξη «θατσερικού νεοαδωνισμού», τονίζοντας πως έχουν γίνει «σκάρτα 100 χειρουργεία σε όλη τη χώρα και τα μισά είναι εκτός λίστας».

«Την… τσακίσατε τη λίστα (αναμονής) με την εφαρμογή του μέτρου ένα μήνα» σχολίασε δηκτικά και τόνισε πως με τη θέσπιση του συγκεκριμένου μέτρου ο Άδωνης Γεωργιάδης «φτάνει στο απόγειο του εξανδραποδισμού και της ξεφτίλας». 

«Με την πολιτική σας σε όλη τη χώρα δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό» κατηγόρησε την πλειοψηφία και έφερε ως παράδειγμα χειρουργείο που διεξήχθη στο νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο έγινε παρουσία ενός χειρουργού και μιας νοσηλεύτριας, η οποία λιποθύμησε!

«Να ζητήσει συγγνώμη από το βήμα»

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του documentonews.gr πως ο υπουργός Υγείας ζήτησε συγγνώμη από τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο για τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε εναντίον του, ο κ. Πολάκης κάλεσε τον (απόντα ελέω φόρουμ Δελφών) Αδ. Γεωργιάδη να απολογηθεί στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής και όχι στο αυτί του, όπως έκανε.

«Έχετε στήσει το γλέντι της… μαϊμούς»

Θύμισε τα ψεύδη του υπουργού περί «δωρεάν» απογευματινών χειρουργείων από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία δεν έχουν εξασφαλιστεί, όπως ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης αποκάλυψε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε σχέση με τη μείωση του clawback, ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει «στήσει το γλέντι της… μαϊμούς», ενώ επισήμανε πως πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να οδηγηθούν στη δημόσια Υγείας 14 έως 16 δισ. ευρώ, τα οποία θα αντληθούν από «τη φορολόγηση των μερισμάτων, τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, την ανάπτυξη, τον φόρο στα κανάλια και τη μεγάλη αναδιανομή που θα κάνουμε».

H απάντηση Θεμιστοκλέους

Λόγω της απουσίας του Αδ. Γεωργιάδη, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέλαβε να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη. Ο υφυπουργός Υγείας απέφυγε να μπει στην ουσία της κριτικής του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις από τον πολιτικό του αντίπαλο για τον λόγο που αποκαλεί «λαθρέμπορους» όσους διεξάγουν απογευματινά χειρουργεία.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Γεωργιάδης τόνιζε πως το συγκεκριμένο μέτρο ήταν απάντηση όχι μόνο στην ανάγκη να μειωθεί η λίστα αναμονής, αλλά και να αντιμετωπιστεί το φακελάκι, κάτι που μάλλον παρέβλεψε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης:








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter