«Μάχη» πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

«Μάχη» πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι σφοδρές αντιδράσεις που εξέφρασε το σύνολο της κοινωνίας για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αναμένεται να μεταφερθούν στη Βουλή.

Oι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθούν ενώ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του νομοσχεδίου. Κατά την ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «στοχοποίηση και φτωχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων».

Στις 11 το πρωί θα ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών. Η συζήτηση θα διεξαχθεί λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις συνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους ξανά οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενάντια στο Φορολογικό νομοσχέδιο – Χωρίς ταξί η Αθήνα (Photos)

Η Επιστημονική Υπηρεσία αναγνωρίζει μεν πως το Σύνταγμα δεν αποκλείει τη θέσπιση τεκμηρίων υπό την προϋπόθεση ότι τα τεκμήρια ανταποκρίνονται στα δεδομένα της κοινής πείρας και ότι είναι μαχητά, όμως, εκφράζει προβληματισμό ως προς το εάν η βάση του τεκμηρίου μπορεί να θεωρηθεί ότι συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ (1880 και 1889/2019), με τις οποίες κρίθηκε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος»

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Η Επιστημονική Υπηρεσία τινάζει το φορολογικό νομοσχέδιο στον «αέρα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter