Βουλή: Τα ονόματα των Φουρθιώτη, Κουρτάκη και Λάτση γιατί δεν τα έσβησαν;

Βουλή: Τα ονόματα των Φουρθιώτη, Κουρτάκη και Λάτση γιατί δεν τα έσβησαν;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής μετά από εισήγηση του υπεύθυνου προσωπικών δεδομένων, όπως διευκρίνισε στο documentonews.gr ο Κωνσταντίνος Τασούλας, να σβηστούν από την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το… οικογενειακό project Μαραβέγια, η επωνυμία της εταιρίας, το όνομα της συζύγου του Κων. Μαραβέγια ακόμα και αυτό του βουλευτή Μαγνησίας με τη ΝΔ.

Διαβάστε σχετικά: Ομερτά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο: Έσβησαν μέχρι και το όνομα του Μαραβέγια στην Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το… οικογενειακό project – Η απάντηση Τασούλα

«Ο τρόπος που δημοσιοποιούνται στο portal της Βουλής οι Ερωτήσεις γίνεται βάσει οδηγιών από τον υπεύθυνο προσωπικόν δεδομένων» απάντησε αρχικά ο πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας: «Στα κείμενα των Ερωτήσεων που εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα, αποφεύγονται να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα».

Στο εύλογο ερώτημα που θέσαμε στον κ. Τασούλα για το πώς γίνεται το όνομα ενός βουλευτή να αποτελεί προσωπικό δεδομένο, αντέτεινε: «Προσωπικό δεδομένο είναι οποιοδήποτε όνομα αναφέρεται σε άσκηση κοινοβουλευτικοί έλεγχου. Ωστόσο, επειδή το ζήτημα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, τότε αυτό που έγινε κρίνεται περιττό και υπερβολικό».

Τι άλλαξε σε 8 μήνες;

Τον Φεβρουάριο του 2022, 42 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν Ερώτηση στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία».

Σύμφωνα με την απάντηση του προέδρου της Βουλής, το όνομα της καταδικασμένης τηλεπερσόνας δεν θα έπρεπε να υπάρχει όταν κάποιος πολίτης αποφάσιζε να κατεβάσει το αρχείο της Ερώτησης. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, το ονοματεπώνυμό του περιλαμβάνεται κανονικά.

Η Ερώτηση:

ΕΛΠΕ, Λάτσης και Κουρτάκης

Τον Νοέμβριο του 2018, ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, είχε καταθέσει Ερώτηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τίτλο: «Τα ΕΛΠΕ θα περάσουν στον όμιλο Λάτση όπως δημοσιεύει ο εκδότης κ. Γιάννης Κουρτάκης;». 

Άραγε, τι συνέβη και ο υπεύθυνος της Βουλής για την τήρηση της νομοθεσίας σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα δεν πήρε την απόφαση να σβήσει τόσο την επωνυμία της εταιρίας όσο και το ονοματεπώνυμο του μεγαλοεπιχειρηματία και του εκδότη των «Παραπολιτικών», όπως συνέβη στην Ερώτηση για τον Κων. Μαραβέγια;

Η Ερώτηση: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter