Βουλή – Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχετε χάσει την μπάλα και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο (Video)

Βουλή – Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχετε χάσει την μπάλα και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο (Video)

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό στους άνω των 60 και το πρόστιμο των 100€.

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση», είπε ο κ. Τσίπρας, «έχετε χάσει τον έλεγχο βρίσκεστε πιθανώς σε πανικό και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Και πραγματικά σας εκλιπαρώ σοβαρευτείτε. Επειδή το να βρίσκεστε σε πανικό την κρίσιμη αυτή στιγμή είναι ενδεχομένως χειρότερο από μία λάθος απόφαση».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πολλοί υπουργοί του έλεγαν ότι δεν πρόκειται να πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό κι μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξαν γνώμη. «Πάνω σε αυτή την τραγωδία έρχεστε εσείς και παίρνετε μία θέση την οποία ξορκίζατε επί τρεις ολόκληρους μήνες και για άλλη μία φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συνεχίσει:

«Η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος με τον οποίον τον ανακοινώσατε δείχνει ένα πράγμα: ότι σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, σε μια στιγμή πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας σε μια στιγμή τραγωδίας, τούτη την ώρα που μιλάμε και εσείς πάλι με αυταρέσκεια έρχεστε να μας πείτε ότι σώζουμε ζωές… έχουμε ξεπεράσει δυστυχώς κάθε ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και είμαστε στις χειρότερες θέσεις σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια την πιο δύσκολη στιγμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχετε χάσει την μπάλα έχετε χάσει τον έλεγχο, τη μία κρύο μία ζέστη τίμια άσπρο την άλλη μαύρο».

Σε αυτό ο σημείο ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό αν είναι ικανοποιημένος ο ίδιος από την εξέλιξη της πανδημίας σημειώνοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους και για την κοινωνική συνοχή αφού επί της ουσίας πρόκειται για έναν οικονομικό εκβιασμό για τους αδύναμους ενώ ένας πολίτης με οικονομική δυνατότητα και υψηλά εισοδήματα μπορεί μια χαρά να πληρώσει το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα και να συνεχίσει να παραμένει ανεμβολίαστος.

Η παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή:

Η χθεσινή απόφαση κ. Μητσοτάκη και η σημερινή σας ομιλία δείχνει ότι είστε σε πανικό σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας, μία στιγμή τραγωδίας που έχουμε ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού και είμαστε στις χειρότερες θέσεις στην Δυτική Ευρώπη και που 155 συμπολίτες μας βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Πάνω σε αυτή την τραγωδία έρχεστε και παίρνετε μία θέση που ξορκίζατε το προηγούμενο διάστημα και κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση.
Είστε ικανοποιημένος για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας; Τα κάνατε όλα καλά; Είστε σε απόλυτη σύγχυση, βρίσκεστε σε πανικό. Διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Το να βρίσκεστε σε πανικό αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι χειρότερο από μία λάθος απόφαση στη διαχείριση.
Επί μήνες θέλατε να πείσετε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί επιλογή. Ο κ. Πλεύρης επιχειρηματολογούσε πως είναι αντισυνταγματικός. Και τώρα έρχεστε να επιβάλλετε την αντισυνταγματικότητα. Τα λέγατε πριν από 20 μέρες. Εσείς κ. Μητσοτάκη βάλλατε εναντίον κάθε σκέψης για υποχρεωτικότητα. Στις 3 Νοεμβρίου στο MEGA λέγατε «κρίναμε ότι η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει τα όριά της» και ότι «όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε τόσο μεγαλύτερες οι αντιδράσεις». Στις 18 Οκτωβρίου λέγατε «δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έφτασαν στα όριά τους, δεν πρόκειται να υποβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς». Ο κ. Πλεύρης έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα προσκρούει στο Σύνταγμα, το ΣτΕ και την Επιτροπή Βιοηθικής.
Είσαστε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας. Είστε σε πανικό, μία άσπρο μία μαύρο.
Δεν μπορεί ηθικά αυτός που εξετάζει το πιστοποιητικό από έναν πολίτη να είναι ανεμβολίαστος, τότε που σας λέγαμε αυτά μας βάζατε θέμα αντισυνταγματικότητας.
Η απόφαση που παίρνετε εγκυμονεί κινδύνους και για την κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη για την πανδημία που δεν τελειώνει εδώ, αλλά και στην έξαρση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας.
Εφαρμόζετε ένα μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε με ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας. Άλλο είναι το κατοστάρικο για μία σύνταξη 500 ευρώ και άλλο για έναν πολίτη άνω των 60 που έχει μεγάλα εισοδήματα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς τους δικαιώματος άρνησης για τους ευκατάστατους.
Γελάτε γιατί τώρα ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν πολίτες που είναι εξαρτημένοι από την πενιχρή τους σύνταξη.
Αυτός που είναι 59 χρονών σήμερα και είναι αναγκαίο να τον πείσουμε να εμβολιαστεί και ο οποίος έχει ενστάσεις ή έλλειμμα ενημέρωσης; Αυτός που έιναι κάτω των 60 και είχε ενστάσεις πώς θα αντιδράσει; Τον κάνετε αρνητή στο τετράγωνο και του λέτε δώσε ένα κατοστάρικο και ξεμπέρδεψες.
Είπατε ότι το 100ρικό θα είναι αντίτιμο υγείας. Φέρνετε προϋπολογισμό που κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας και λέτε ότι το 100άρι αυτό θα ενισχύσει το ΕΣΥ.
Την ώρα που μιλάμε το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει. Την ώρα που μιλάμε 150 ανθρώπους είναι εκτός ΜΕΘ σε χειρουργικά κρεβάτια πρόχειρα διασωληνωμένοι. Δώστε μας τα στοιχεία. Πόσοι από τους ανθρώπους που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ καταφέρνουν να επιβιώσουν; Πόσοι είναι σε ημερήσια βάση οι θάνατοι εκτός κλινών ΜΕΘ.
Αν αύριο το πρωί με έναν μαγικό τρόπο καταφέρναμε να εμβολιάσουμε τους πάντες, το επόμενο δίμηνο η δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ θα ήταν ίδια, γιατί το τείχος ανοσίας θέλει δύο μήνες. Άρα θα περάσουμε μαύρα Χριστούγεννα. Σας απασχολεί ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χάσουμε ακόμα 2.000 ανθρώπους ως τα Χριστούγεννα; Θα πάρετε έκτακτα μέτρα; Θα προχωρήσετε επιτέλους σε ενίσχυση του ΕΣΥ;
Έχουμε 150 ανθρώπους πρόχειρα διασωληνωμένους σήμερα. Είναι υποχρέωσή μας να ενδιαφερθούμε για αυτό. Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και όσες μονάδες υπάρχουν. Αξιοποιήστε τις κλίνες και των στρατιωτικών νοσοκομείων.
-Προσλάβετε τώρα γιατρούς, έστω τώρα. Λέτε ότι δεν μπορούμε να προσλάβουμε, ότι χρειάζονται δύο και τρία χρόνια. Πέρυσι πώς προσλάβατε 200 με διαδικασίες fast track. Λέτε ότι δεν υπάρχουν γιατροί, λέτε ψέματα. Στη χθεσινή μου συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ που έδωσαν αναλυτικά στοιχεία. Οι άνθρωποι αυτοί που δίνουν τη μάχη μου είπαν ότι πρόκειται για αριθμό σχεδόν 800 γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστες αναμένοντας το διορισμό τους. Γιατί δεν τους παίρνετε, γιατί δεν κάνετε μία μόνιμη πρόσληψη τώρα αμέσως; Σας καλώ να πάμε μαζί να συναντήσουμε τους γιατρούς και να δούμε εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.
Έχετε αφήσει το ΕΣΥ υπό κατάρρευση και επενδύετε στην λογική της υποχρεωτικότητας και της ατομικής ευθύνης.
Δεν προσλαμβάνετε γιατρούς, γιατί όπως είπε ο κ. Πέτσας αν δίναμε χρήματα για γιατρούς και ΜΕΘ θα πετούσαμε τα λεφτά σε μία μαύρη τρύπα. Είπε ο κ. Σκέρτσος ότι είναι πολυτέλεια να έχουμε πολλές κλίνες, γιατί μετά δεν θα τις χρειαζόμαστε.
Απευθύνω έκκληση για να ανταποκριθούμε στην έκτακτη συνθήκη. Αφήστε τον αυταρχισμό και προχωρήστε στα απαραίτητα μέτρα για αποκλιμάκωση της αύξησης των κρουσμάτων.
Πόσο καιρό σας λέμε ότι τα σχολεία είναι κέντρα επώασης του ιού; Και εσείς κάνετε συγχωνεύσεις τάξεων με 29 μαθητές μέσα στην πανδημία για να μην προσλάβετε έναν αναπληρωτή και να αραιώσουμε τις τάξεις. Ο κ. Καραμανλής έκανε τεστ και βγήκε θετικός και έκλεισε ολόκληρη η Βουλή και μία τάξη για να κλείσει θέλει 50+1! Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί αναμεταδίδουν τον ιό στους ηλικιωμένους στα σπίτια; Πόσο μυαλό θέλει αυτό για να το συμφωνήσουμε; Να κλείνει το τμήμα για 3 μέρες όταν υπάρχει κρούσμα και οι μαθητές να επιστρέφουν με τεστ.
Λέγατε μέχρι πρότινος ότι δεν κολλάει στα ΜΜΜ και στους αστυνομικούς. Και τώρα ενώ δεν έχετε προχωρήσει σε κανένα αναγκαίο μέτρο, δεν προχωρήσατε σε ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό και παίρνετε το πιο ακραίο μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε προοπτική υποβάθμισης για τον εμβολιασμό και κοινωνικό αυτοματισμό.
Πήρατε καμία πρωτοβουλία να συνεννοηθείτε με τους πολιτικούς αρχηγούς; Μόνο σας ενδιαφέρει να επιτίθεστε στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάρτε πρωτοβουλίες συνεννόησης αντί για καταστολή και σύγκρουση.
Ο αυταρχισμός κ. Μητσοτάκη είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας. Πολύ φοβάμαι ότι την αποτυχία σας θα την πληρώσουμε ακριβά όλοι.
Βασικά σημεία δευτερολογίας Τσίπρα:
“Βρίσκεστε σε πανικό κ. Μητσοτάκη και αλλάζετε άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αποκαλείται ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία. Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία. Γιατί και λάθος σήματα δώσατε, και αποφάσεις δεν πήρατε.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει και το οποίο δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε
Δεν μπορείς να χτίσεις κλίμα εμπιστοσύνης, όταν από την πρώτη στιγμή είστε εσείς που δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας, όταν παραβιάζετε τα μέτρα που νομοθετείτε. όταν αντιμετωπίζετε την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης ΜΜΕ για να φτιάξετε καθεστώς. Και σήμερα κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν.
“Σας προβληματίζει ότι δεν προχωρά ούτε η απογραφή επί των ημερών σας; Κρίση εμπιστοσύνης, έλλειμμα αξιοπιστίας.
Στους συνταξιούχους υποσχεθήκατε ότι θα διατηρήσετε τη 13η σύνταξη και δώσατε το ένα δισ. για να καλύψετε τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
Είσαστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε
τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει και για αυτό αντιδράτε κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη.
Για τα σχολεία: Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι να αραιώσουν τα τμήματα. Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη. Αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ, που μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα, το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν.
Έχω συμβούλους που λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους. Οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κομματικοί ταγοί. Σήμερα διάβασα τον κ. Μόσιαλο, που είναι σύμβουλός σας που λέει ότι είναι λάθος το 100άρι και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους. Συμφωνείτε ;
Συμφωνείτε με τον κ. Παυλάκη που είναι σύμβουλός σας που λέει να προχωρήσουμε σε τοπικά λοκνταουν; Οι επιστήμονες διατυπώνουν τις απόψεις τους ασχέτως πολιτικής σκοπιμότητας, χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας.
Εσείς όμως απαξιώσατε τους επιστήμονες και τους αφήσατε έξω απο τη διαχείριση της πανδημίας και απο τις αποφάσεις που είναι αποκλειστικά δικές σας. Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Και η τριτολογία του Αλ. Τσίπρα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter