Βραζιλία: Ο Λούλα «ξηλώνει» τη φρουρά της προεδρικής κατοικίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Βραζιλία: Ο Λούλα «ξηλώνει» τη φρουρά της προεδρικής κατοικίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Στην αποπομπή 40 στρατιωτικών που φρουρούσαν την προεδρική κατοικία, η οποία λεηλατήθηκε από υποστηρικτές του ακροδεξιού προκατόχου του, Ζαΐρ Μπολσονάρο, στις ταραχές της 8ης Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, προχώρησε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα αναλάβουν την φρούρηση της προεδρικής κατοικίας. Οι αρχές της Βραζιλίας ενίσχυσαν την Δευτέρα τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα, διπλασιάζοντας τον αριθμό των στρατιωτικών που σταθμεύουν κοντά στο προεδρικό μέγαρο, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λούλα είχε προαναγγείλει τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τα μέλη της φρουράς, λέγοντας πως ήταν πεπεισμένος ότι όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα βοήθησαν τους μπολσοναριστές να εισβάλουν στο μέγαρο Αλβοράντα.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας απήγγειλε τις πρώτες κατηγορίες εναντίον μερικών από τους χιλιάδες ανθρώπους που οι αρχές λένε ότι εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την ήττα του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μέχρι τώρα, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μετά την εισβολή των μπολσοναριστών στα κυβερνητικά κτίρια, την οποία η κυβέρνηση χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια».

Σχεδόν 1.200 εξ αυτών φυλακίστηκαν και 39 διώκονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φθορά δημόσιας περιουσίας και υποκίνηση σε πραξικόπημα.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: «Δάκτυλο» Μπολσονάρο πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος βλέπει ο Λούλα

Βραζιλία: Μισή παραδοχή από Μπολσονάρο – «Όλοι κάνουμε κάποια λάθη»

Βραζιλία: 1200 συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Λούλα (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter