Βραζιλία: 1200 συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Λούλα (Photos)

Βραζιλία: 1200 συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Λούλα (Photos)

Σε 1.200 συλλήψεις ατόμων που είχαν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς έξω από κτίρια της στρατιωτικής διοίκησης ζητώντας την πραξικοπηματική ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου κεντροαριστερού προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Έτσι, μετά τις συλλήψεις της Δευτέρας, που προστέθηκαν στις περίπου 300 που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, την ώρα των επεισοδίων, περίπου 1500 οπαδοί του ακροδεξιού πρώην προέδρου, Ζαΐρ Μπολσονάρου έχουν συλληφθεί για την εισβολή στο Κογκρέσο και άλλα κυβερνητικά κτίρια της Βραζιλίας, μία πρωτοφανής αντιδημοκρατική απόπειρα που θύμισε την αντίστοιχη εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, με αφορμή τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Λούλα και οι επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, της Γερουσίας και της Κάτω Βουλής υπέγραψαν επίσης μια επιστολή καταγγέλλοντας πράξεις τρομοκρατίας και βανδαλισμού, στην οποία αναφέρουν ακόμα ότι λαμβάνουν νομικά μέτρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είπε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία έχει αρχίσει να παρακολουθεί όσους πλήρωσαν για τα λεωφορεία που μετέφεραν τους διαδηλωτές στην πρωτεύουσα.

«Δεν θα καταφέρουν να καταστρέψουν τη βραζιλιάνικη δημοκρατία. Πρέπει να το πούμε πλήρως, με όλη τη σταθερότητα και την πεποίθηση», είπε ο Ντίνο. «Δεν θα δεχθούμε τον δρόμο της εγκληματικότητας για να διεξάγουμε πολιτικούς αγώνες στη Βραζιλία. Ένας εγκληματίας αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας».

Διαβάστε επίσης:

Αντίδραση με χρονοκαθυστέρηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα γεγονότα στη Βραζιλία

Βραζιλία: Διεθνής καταδίκη για την εισβολή των ‘Μπολσοναρίστας’ – Απόλυτη στήριξη στον Λούλα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter