Βρετανία: Αμφίβολο το μέλλον της Μπρέιβερμαν, μετά από κατηγορίες για μεροληψία της αστυνομίας

Βρετανία: Αμφίβολο το μέλλον της Μπρέιβερμαν, μετά από κατηγορίες για μεροληψία της αστυνομίας

Το μέλλον της Σουέλα Μπρέιβερμαν ως υπουργού Εσωτερικών φαίνεται να είναι αμφίβολο αφού η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι δεν είχε εγκρίνει ένα εμπρηστικό άρθρο της υπουργού στο οποίο κατηγορούσε την Μητροπολιτική αστυνομία για μεροληψία. Η Μπρέιβερμαν έχει κατηγορηθεί για «ενθάρρυνση εξτρεμιστών» και υπονόμευση χιλιάδων υπηρετούντων αστυνομικών, αφού ισχυρίστηκε ότι οι ακροδεξιοί διαδηλωτές είχαν πιο σκληρή μεταχείριση από τους φιλοπαλαιστίνιους υποστηρικτές. Οι Εργατικοί, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ζήτησαν επίσης την απόλυση της υπουργού Εσωτερικών.

Δεν ήρθε σε συνεννόηση

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι το θέμα διερευνάται αλλά ότι το άρθρο στους Times δεν έχει συμφωνηθεί, κάτι που φαίνεται να αποτελεί παραβίαση του υπουργικού κώδικα.

Ο υπουργικός κώδικας δηλώνει ότι το περιεχόμενο πολιτικής και ο χρόνος όλων των σημαντικών δελτίων Τύπου, συνεντεύξεων και εμφανίσεων πρέπει να εγκριθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού «για να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός συντονισμός των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις βρετανικών Μέσων, γίνεται κατανοητό ότι το άρθρο στάλθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές που είχαν επιδιωχθεί. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο πρωθυπουργός διατηρεί την εμπιστοσύνη του στην υπουργό Εσωτερικών, αν και η φημολογία για ανασχηματισμό έχει οργιάσει, με τη Μπρέιβερμαν να αναμένεται να μη βρίσκεται στην επόμενη μέρα.

Στήριξη της αστυνομίας

Ερωτηθείς εάν ο Ρίσι Σουνάκ συμφώνησε ότι η αστυνομία ήταν ένοχη για «δύο μέτρα και σταθμά», ο εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να πιστεύει ότι η αστυνομία θα λειτουργήσει χωρίς φόβο ή εύνοια».

Οι ανώτεροι Τόρις φάνηκαν να αποσύρονται από το να υποστηρίξουν την Μπρέιβερμαν, με μόνο δύο συναδέλφους του από τα πίσω έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων να υποστηρίζουν τις επικρίσεις της για την αστυνομία σε μια επείγουσα ερώτηση των. Νωρίτερα, ένας συνάδελφος από το υπουργικό συμβούλιο αρνήθηκε επίσης να προσφέρει υποστήριξη για τα σχόλιά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter