Βρετανία: Διπλό εκλογικό «χαστούκι» στον Ρίσι Σούνακ από τους Εργατικούς

Βρετανία: Διπλό εκλογικό «χαστούκι» στον Ρίσι Σούνακ από τους Εργατικούς

Διπλή νίκη των υποψηφίων του Εργατικού Κόμματος επί των αντίστοιχων των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ στις αναπληρωματικές εκλογές της Πέμπτης στη Βρετανία.

Στο Γουέλινγκμπορο στην κεντρική Αγγλία, η Τζεν Κίτσεν των Εργατικών επικράτησε του Πίτερ Μπράουν, λαμβάνοντας το 45,8% των ψήφων. Την ίδια ώρα στο Κίνγκσγουντ ο Ντέμιεν Ίγκαν των Εργατικών κέρδισε την έδρα του Κρις Σκίντμορ με 44,9%.

Οι δύο νέες επιτυχίες των Εργατικών στις ενδιάμεσες εκλογές έρχονται να πιστοποιήσουν τη δημοσκοπική άνοδό τους, αλλά και την εικόνα… διάλυσης που παρουσιάζουν οι Συντηρητικοί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του Κιρ Στάρμερ να είναι μεγάλο φαβορί για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής των Εργατικών υποδέχθηκε τα χθεσινά αποτελέσματα χαρακτηρίζοντάς τα ως «εκπληκτικά». «Δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν την αλλαγή και είναι έτοιμοι να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα μας. Οι Τόρις απέτυχαν. Οι ύφεση το αποδεικνύει. Βλέπουμε αρκετούς πρώην ψηφοφόρους των Συντηρητικών να αλλάζουν στάση».

Ο αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Τζέιμς Ντάλι θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Δήλωσε ότι «παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών στρέφονται στους Εργατικούς».

Διαβάστε επίσης:

Σούνακ: Ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στη βρετανική ιστορία – Πλήρωσε περισσότερες από 500.000 λίρες σε φόρους

Ρίσι Σούνακ: «Αποτύχαμε», είπε για το μπάχαλο στο βρετανικό ΕΣΥ αλλά… του φταίνε οι γιατροί που απεργούν

Μπάιντεν και Σούνακ συζήτησαν για Ερυθρά Θάλασσα, Γάζα και Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter