Βρετανία: Οι αποκαλύψεις για νέο «κορονοπάρτι» κλονίζουν τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Οι αποκαλύψεις για νέο «κορονοπάρτι» κλονίζουν τον Μπόρις Τζόνσον

Τον γύρο του αντιπολιτευτικού Τύπου κάνουν οι τελευταίες αποκαλύψεις για το νέο πάρτι που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ τον καιρό του σκληρού πρώτου lockdown στη χώρα. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΙTV, ο βοηθός στο γραφείο του Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, φέρεται να κάλεσε πάνω από 100 ανθρώπους από το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο 2020 για ένα «κοινωνικώς αποστασιοποιημένο» πάρτι. Μάλιστα, στα ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν, οι προσκεκλημένοι παροτρύνθηκαν να «φέρουν τα δικά τους ποτά». Ανάμεσά τους και ο Μπόρις Τζόνσον. Από τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν, οι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους είχαν τις αμφιβολίες τους για την ασφάλεια της συγκέντρωσης, κι έτσι το πάρτι είχε περίπου 30 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Αυτή η υπόθεση δεν είναι καινούρια, καθώς έχουν διαρρεύσει πληροφορίες άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν για συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ, που στοίχισαν τη θέση στην εκπρόσωπο Τύπου του Τζονσον, Αλέγκρα Στράτον. Οι επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις για τις συνεστιάσεις του Τζόνσον και του προσωπικού του θρυμματίζουν τις δικαιολογίες του βρετανού πρωθυπουργού ότι επρόκειτο για αποφάσεις της στιγμής. Μάλιστα, στα τελευταία mail αποκαλύπτεται ότι το συγκεκριμένο πάρτι είχε προγραμματιστεί.

Ο Τζόνσον μπορεί επίσης να χάσει άλλον έναν υψηλόβαθμο συνεργάτη, που θα πληρώσει το τίμημα της αποκάλυψης. Φυσικά, το νέο στραβοπάτημα θα αξιοποιηθεί δεόντως από την αντιπολίτευση των Εργατικών, που φαίνεται να έχει πάρει τα πάνω της τελευταία, αφού στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να  αφήνει πίσω της πέντε μονάδες το Συντηρητικό κόμμα. Όμως, με τα σκάνδαλα να συνεχίζουν να πέφτουν βροχή από τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, η θέση του Τζόνσον μες το κόμμα των Συντηρητικών φαίνεται να επιβαρύνεται όλο και περισσότερο. Αρκεί να θυμίσουμε ότι υπήρχαν αναφορές στον βρετανικό Τύπο που έκαναν λόγο για Τόρηδες που συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ευεπίφορου στις γκάφες Μπόρις Τζόνσον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter