Βρετανία: Σούνακ και Τζόνσον μετρούν νέους υποστηρικτές – Η Μόρντοντ παραμένει στη μάχη

Βρετανία: Σούνακ και Τζόνσον μετρούν νέους υποστηρικτές – Η Μόρντοντ παραμένει στη μάχη

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.
« Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Στο πλευρό του έσπευσε η Σουέλα Μπρέιβερμαν πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, η οποία παραιτήθηκε μία ημέρα πριν από την παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία, και η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της στο πρόσωπο του για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, όπως ανέφερε η ίδια σε ένα σημερινό άρθρο της στην εφημερίδα “Τhe Telegraph”.

O YΠΕΞ στηρίζει Τζόνσον

Από την άλλη, σφυρηλατείται και το μέτωπο που συντάσσεται με την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που επιχειρεί να επανέλθει δριμύτερος στην ηγεσία της χώρας. Πριν από λίγο ο βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον στην εσωκομματική κούρσα διεκδίκησης της πρωθυπουργίας.

«Γνωρίζω ότι ο Μπόρις έμαθε τα μαθήματά του από την παραμονή στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και θα διασφαλίσει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βρίσκονται οι ανάγκες της χώρας, από την πρώτη ημέρα», ανέφερε ο Κλέβερλι σε μία ανάρτησή του στο Twitter.
«Θα τον υποστηρίξω για την επιστροφή του στον ρόλο του πρωθυπουργού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μόρντοντ: Δεν αποχωρώ

Αρνητική ήταν η απάντηση της Πένι Μόρντοντ στο αίτημα του Μπόρις Τζόνσον να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η Μόρντοντ ήταν κάθετη στην άρνησή της, ενώ αναλυτές στο Νησί, εκτίμησαν ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών της, έτσι και αλλιώς, θα στρεφόταν προς τον Ρίσι Σούνακ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter