Βρετανία: Στριμωγμένος ο Σούνακ – Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς σε τοπικές εκλογές

Βρετανία: Στριμωγμένος ο Σούνακ – Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς σε τοπικές εκλογές
Ρίσι Σούνακ / Justin Tallis/Pool via AP

Βαριά ήττα υπέστη το Συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία, σε αναπληρωματική εκλογική διαδικασία, με το Εργατικό κόμμα να εξασφαλίζει ηχηρή νίκη.

Η υποψήφια των Εργατικών Σάρα Έντουαρντς κέρδισε την έδρα του Τάμγουερθ, στην κεντρική Αγγλία, με διαφορά 1.300 και πλέον ψήφων, ανατρέποντας έτσι πλειοψηφία σχεδόν 25.000 ψήφων των Τόρις στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (2019).

Αναμένεται το αποτέλεσμα δεύτερης αναμέτρησης, ωστόσο η εξέλιξη χαρακτηρίζεται άσχημος οιωνός για τον πρωθυπουργό των Τόρις, τον Ρίσι Σούνακ.

Η έδρα χαρακτηριζόταν ασφαλής για τη συμπολίτευση, καθώς η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια εξέλεγε Συντηρητικούς στο κοινοβούλιο αδιαλείπτως από το 1931.

Στο ΜιντΜπέρντφορντσιρ, έδρα που χαρακτηριζόταν επίσης ασφαλής για τη συμπολίτευση καθώς η συγκεκριμένη περιφέρεια εξέλεγε Συντηρητικούς στο κοινοβούλιο αδιαλείπτως από το 1931, ο υποψήφιος των Εργατικών Άλιστερ Στράδερν κέρδισε με διαφορά 1.192 ψήφων, ανατρέποντας πλειοψηφία σχεδόν 25.000 ψήφων (επακριβώς 24.664) των Τόρις στις προηγούμενες εκλογές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που καταγράφει ευρύ, διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς, τόνιζε πως οι έδρες που κέρδισε σήμερα ήταν «ασφαλείς για τη συντηρητική παράταξη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter