Χαλεποί καιροί

Χαλεποί καιροί

Η ελληνική οικονομία πορεύεται προς τον σκληρό χειμώνα του 2023, μέσα στην πλήρη αβεβαιότητα με μόνο θεωρητικό στήριγμα τα έσοδα από την θεωρούμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό.

Γιατί βιομηχανική παραγωγή και πρωτογενής τομέας έχουν εκλείψει από καιρού.

Η άκρως δηλητηριώδης ουσία, ο πληθωρισμός, η οποία κατατρώει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, αναμένεται να εκτιναχτεί στο 9,6% για το 2022 στέλνοντας την ανάπτυξη στο ασθενικό ποσοστό του 3 έως 3,2%. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ενας πληθωρισμός που βρήκε πρόσφορο έδαφος στις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας που είχαν διαμορφωθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αναπτύχθηκε ανεξέλεγκτα.

Οι επιπτώσεις των αυξήσεων οι οποίες ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης φτάνουν ακόμη και στο 25% σε πολίτες και επιχειρήσεις τεράστιες.

Κύριο θύμα η νεολαία, η οποία μέσα σε περίοδο κορονοϊού, αποξένωσης, υποβάθμισης των πτυχίων, επισφαλούς εργασίας, κλιματικής και ενεργειακής απορρύθμισης προσπαθούν να προσδιορίσουν το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιάφορη για τις συνθήκες επιβίωσης της πλειοψηφίας της κοινωνίας, θεωρεί καταστροφή τη θέσπιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και τεράστια την αύξηση των 50 ευρώ που μετά λύπης της βέβαια αναγκάστηκε να δώσει.

Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς το μόνο που γνωρίζουν καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί του είναι να κάνουν ένα ειδυλλιακό απολογισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης να υπόσχονται ξεπάγωμα των συντάξεων αλλά και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά για το επόμενο έτος χωρίς να βλέπουν τις αυξήσεις και την υποβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών.

Και μόνο για αυτή τους την τύφλωση απαιτείται να φύγουν από τη διακυβέρνηση της χώρας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter