Χαλκίδα: Ιδού το τεφτέρι των επίορκων εφοριακών – Τα ονόματα και τα ποσά (Video)

Χαλκίδα: Ιδού το τεφτέρι των επίορκων εφοριακών – Τα ονόματα και τα ποσά (Video)

Το σημειωματάριο που βρέθηκε στο γραφείο της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες, εξετάζεται εξονυχιστικά από τις Αρχές.

Στις σελίδες του αναγράφονται χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονται από 250 έως 11.000 ευρώ. Οι ημερομηνίες που καταγράφονται στο «τεφτέρι» καλύπτουν διάστημα από το 2020 έως τον Μάιο του 2024.

Παράλληλα, στο σημειωματάριο φαίνεται να αναγράφονται τα ονόματα, όπως αυτά της «Λίνας», του λογιστή από το Επιμελητήριο, ενός 50χρονου υπαλλήλου της ΔΟΥ και ενός ακόμη ατόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα προσέγγιζε κυρίως πρόσωπα που είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, ζητώντας χρήματα για να… λυθούν οι υποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, δεκαεπτά άτομα κι επιχειρήσεις υπέκυψαν σε πιέσεις, εκβιασμούς κι «εξυπηρετήσεις». Μόνο σε αυτό το τρίμηνο, η οργάνωση φέρεται να καρπώθηκε πάνω από 95.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 88.000 ευρώ σε μετρητά.

Οι διάλογοι που «καίνε» το κύκλωμα

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρήσεις στη ΔΟΥ Χαλκίδας,με φερόμενη ως αρχηγό την προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, στους διαλόγους που «καίνε», η προϊσταμένη της ΔΟΥ σε συνομιλία της, με μέλος της οργάνωσης αναφέρει ότι ένας επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ και θα του «πάρουν» 30.000 ευρώ, ενώ σε άλλη συνομιλία αποκαλύπτεται ότι η 50χρονη και υποδιευθυντής της υπηρεσίας ζούσαν στην χλιδή, με τα ποσά που υφάρπαζαν.

Σύμφωνα με το OPEN, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, δεκαεπτά άτομα κι επιχειρήσεις υπέκυψαν σε πιέσεις, εκβιασμούς κι «εξυπηρετήσεις». Μόνο σε αυτό το τρίμηνο, η οργάνωση φέρεται να καρπώθηκε πάνω από 95.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 88.000 ευρώ σε μετρητά.

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Κύριε Πιτσιλή, απαντήστε για την εφεύρεση της Ειδικής Αιτιολογίας

Πώς το επίσημο twitter της ΑΑΔΕ «μαρτυρά» τις ανησυχίες Πιτσιλή για το… Documento

Κύκλωμα ΔΟΥ Χαλκίδας: Επιχείρησαν να σηκώσουν τα λεφτά από τους λογαριασμούς τους – Δεσμεύτηκαν τα πάντα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Χαλκίδα: Το Οικονομικό Επιμελητήριο απαντά για τη βράβευση της «προϊσταμένης» του κυκλώματος από τον Β. Σπανάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter