Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου Κεραμέως

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου Κεραμέως

Νέο κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως που φέρνει την αξιολόγηση και άλλες αντιδραστικές διατάξεις, απηύθυνε η ΟΛΜΕ, καλώντας σε συμμετοχή στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

«Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά. Δεν πρέπει να ψηφιστεί», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα του συλλαλητηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δε συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου.

Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν.

Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά. Δεν πρέπει να ψηφιστεί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλες και όλους στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 6μ.μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter