Χανιά: Καταγγελία για αστυνομική βία που οδήγησε σε θάνατο 58χρονο

Χανιά: Καταγγελία για αστυνομική βία που οδήγησε σε θάνατο 58χρονο
EUROKINISSI

Μια δραματική ιστορία, που περιγράφηκε από τα τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης αρχικά ως θάνατος από ανακοπή στη διάρκεια ενός τυπικού αστυνομικού ελέγχου, έχει μια μεγάλη ανατροπή. Συγγενείς του θανόντος, που έχουν καταθέσει μήνυση ζητώντας δικαίωση, καταγγέλλουν ότι ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας που οδήγησε στον θάνατο από ανακοπή καρδιάς.

Αρχικά η είδηση, με πηγή την ίδια την Αστυνομία, ανέφερε την ανακοπή ως αιτία θανάτου του 58χρονου, όταν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου.

Ωστόσο, ο γιος του Αναστάσης Μανιουδάκης και άλλοι συγγενείς κατηγορούν το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων ότι ξυλοκόπησαν και έδεσαν με χειροπέδες τον άτυχο άνδρα, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να πάθει ανακοπή. Περιγράφουν το περιστατικό πολύ διαφορετικά από την επίσημη ανακοίνωση, ακόμη και ότι έγινε σε διαφορετικό δρόμο.

Αναφέρουν ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων ότι οι αστυνομικοί του ΤΑΕ άσκησαν άγρια βία και όταν ο θανών έπαθε ανακοπή δεν τον βοήθησαν ενώ τον είχαν ακόμη με χειροπέδες μέχρι να επέμβουν μάρτυρες που είδαν το γεγονός.

Ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη στην καταγγελία του αναφέερει και το έγκλημα στον καταπέλτη του Blue Horizon, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν «να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού, όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του».

Οι καταγγέλλοντες έχουν καταθέσει μήνυση, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση δεν αναφέρει σημάδια από ξυλοδαρμό, παρά μόνο ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για φωτογραφίες από «λίμνες αίματος», «σμπαραλιασμένα γυαλιά» και «τραύματα στο κεφάλι» που θα εξετάσει ο ανακριτής.

Ο γιος του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη με ανάρτηση του στο Facebook, περιγράφει τον θάνατο του πατέρα του και την προσπάθεια συγκάλυψης από τους αστυνομικούς

Τι έλεγε η αστυνομία

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Κρήτης και την αστυνομία τα γεγονότα διαδραματίστηκαν ως εξής:

-Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (1/9) στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου κοντά στις Βρύσες Αποκορώνου, όπου αστυνομικοί σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς στο πλαίσιο γενικών ελέγχων για παραβάσεις.

-Κάποια στιγμή έκαναν νεύμα και σε έναν οδηγό, ο οποίος μόλις πλησίασε στο μπλόκο έχασε τις αισθήσεις του έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

-Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 58χρονο, κάνοντας ΚΑΡΠΑ, δυστυχώς όμως ο άτυχος οδηγός δεν τα κατάφερε.

Η καταγγελία του γιου

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αναστάσης Μανιουδάκης:

«Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσων οι “λεβέντες των ΤΑΕ Σούδας” σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας μου Κώστας Μανιουδάκης 58 ετών. Αφού τον σταμάτησαν και έκαναν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον κατέβασαν μέσα σε ένα χωράφι τον χτύπησαν βαριά και του πέρασαν χειροπέδες φωνάζοντας του “που το βρήκες;” “Ποιος στο έδωσε;”.

Μετά την σύλληψη δεμένος πισθάγκωνα, τραβώντας τον κατευθύνθηκαν προς τα σταθμευμένα περιπολικά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων.

Μη αντέχοντας τα βασανιστήρια που υπέστη κατέρρευσε. Οι “λεβέντες των ΤΑΕ” πανικόβλητοι με την εξέλιξη αυτή, προσπάθησαν με τηλεφωνική συνεννόηση με το ΕΚΑΒ να του κάνουν μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο.

Ο γιος του 58χρονου, στη συνέχει αναφέρει ότι σταμάτησε ένα ΙΧ να τον βοηθήσει και ο άντρας που κατέβηκε από αυτό φώναζε «βγάλτε τουλάχιστον τις χειροπέδες από τον άνθρωπο!!” Μετά μία γυναίκα του έδωσε πρώτες βοήθειες ( κάρπα και φιλί της ζωής) μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο».

«Στο κέντρο υγείας Βάμου ο γιατρός, η γυναίκα του πατέρα μου, η μάνα μου, ο αδερφός του πατέρα μου και τόσοι άλλοι έβλεπαν τα αίματα από τις πληγές να λούζουν το σώμα του πατέρα μου. Τα τραύματα ήταν εμφανή ακόμα και σε όποιον παρευρέθηκε στην κηδεία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter