Ξανθόπουλος για Αθανασίου: «Πώς ο πρώην υπουργός αποφαίνεται πριν καν επιληφθεί η Δικαιοσύνη;»

Ξανθόπουλος για Αθανασίου: «Πώς ο πρώην υπουργός αποφαίνεται πριν καν επιληφθεί η Δικαιοσύνη;»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφορικά με την προκλητική ανακοίνωση του Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αν και είδε να πέφτει στο κενό η μήνυση που είχε καταθέσει κατά του Κώστα Βαξεβάνη, προκατέλαβε τη βούληση της τρίτης εξουσίας σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι μετά το φιάσκο με τη SLAPP εναντίον του εκδότη του Documento.

Ο κ. Ξανθόπουλος καλεί τον Γιώργο Φλωρίδη να δώσει εξηγήσεις σε σχέση με την «αθέμιτη κατοχή και χρήση εγγράφων από τον γαλάζιο βουλευτή» στην προσπάθεια του τελευταίου να πλήξει τον Κ. Βαξεβάνη, ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι ο κ. Αθανασίου προκατέλαβε «την κρίση του (ανεξάρτητου) δικαστικού οργάνου».

«Αλήθεια από πού πηγάζει αυτή η σιγουριά; Και πώς ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αποφαίνεται πριν καν επιληφθεί η Δικαιοσύνη;» αναρωτιέται ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπεραίνει πως «η εντύπωση που δημιουργείται, είναι δυστυχώς εξαιρετικά επιβλαβής και για το κύρος των δικαστικών λειτουργών αλλά για το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η δήλωση του Θ. Ξανθόπουλου:

«Η πρόσφατη δίκη με μηνυτή τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου ανέδειξε δύο ζητήματα, τα οποία η κυβέρνηση υποκρίνεται πως αγνοεί. Κατ’ αρχάς, η αθέμιτη κατοχή και χρήση εγγράφων από τον γαλάζιο βουλευτή άφησε υποψίες για έκνομες ενέργειες στο κυνήγι των “δυσάρεστων” δημοσιογράφων. Όταν μάλιστα τα έγγραφα αυτά προέρχονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο αρμόδιος Υπουργός είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις.

Ερωτηματικά δημιουργεί, επίσης, η προεξόφληση, εκ μέρους του ως άνω βουλευτή, της άσκησης ενδίκου μέσου κατά της δυσάρεστης, για τον ίδιο, απόφασης από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Φυσικά, κάθε διάδικος δικαιούται να υποβάλει ανάλογο αίτημα, όμως δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει την κρίση του (ανεξάρτητου) δικαστικού οργάνου. Αλήθεια από πού πηγάζει αυτή η σιγουριά; Και πώς ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αποφαίνεται πριν καν επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Η εντύπωση που δημιουργείται, είναι δυστυχώς εξαιρετικά επιβλαβής και για το κύρος των δικαστικών λειτουργών αλλά για το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη είναι ευαίσθητος χώρος και απαιτεί απ’ όλους σεβασμό και αποχή από ενέργειες που πλήττουν το κύρος της. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για γεγονότα που υποσκάπτουν την εικόνα της δικαιοσύνης, αντί να αφήνει να πλανώνται ερωτηματικά με αρνητικές συνέπειες στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η σιωπή του Υπουργού Δικαιοσύνης δεν είναι χρυσός!».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter