Χάος στη Ρωσία μετά την επιστράτευση – Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών (Photos – Videos)

Χάος στη Ρωσία μετά την επιστράτευση – Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών (Photos – Videos)

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Ρωσία έπειτα από την απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση, πυροδοτώντας έντονες διεθνείς αντιδράσεις και βγάζοντας χιλιάδες Ρώσους πολίτες στο δρόμο.

Την ίδια ώρα, ηγέτες και αξιωματούχοι της Δύσης έσπευσαν να καταδικάσουν το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, στο οποίο προέβη στην ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες νεαρών που επιχειρούν να περάσουν σε γεωργιανό έδαφος, πυροδοτώντας χλευαστικά σχόλια από τη πλευρά των Ουκρανών, οι οποίοι κάνουν λόγο για «δειλία των ορκ», όπως αποκαλούν τους Ρώσους στην Ουκρανία.

Οι πολίτες της Ρωσίας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του προέδρου της χώρας, καθώς, όπως λένε στις διαδηλώσεις, δεν θέλουν «να πεθάνουν για τον Πούτιν».

Στους δρόμους οι ρώσοι, διαδηλώσεις σε 38 χώρες

Καλέσματα για διαδηλώσεις έχουν κάνει διάφορες οργανώσεις της αντιπολίτευσης σε κάθε γωνιά της Ρωσίας με αποτέλεσμα οι πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Ο αριθμός των συλλήψεων στις διαδηλώσεις αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. ΜΚΟ που παρακολουθούν τις συλλήψεις και δημοσιεύουν τον αριθμό τους ανεβάζουν το νούμερο κατά δεκάδες μέσα σε λίγα λεπτά. Για την ώρα, φαίνεται να έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.000 πολίτες σε όλη τη Ρωσία, σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης.

Τουλάχιστον 1.026 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη Ρωσία ενάντια στη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε το πρωί ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση. Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν «Όχι στον πόλεμο!» και «Καμία επιστράτευση!».

Όπως αναφέρει η OVD-Info, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε 38 πόλεις της Ρωσίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη χώρα ύστερα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Oυρές στα σύνορα με Γεωργία

Νεαροί Ρώσοι που αρνούνται να πολεμήσουν έχουν σχηματίσει ουρές στα σύνορα με τη Γεωργία, καθώς δεν μπορούν εύκολα με άλλο τρόπο να φύγουν από τη χώρα τους. Προβληματισμένοι είναι οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καθώς οι ροές Ρώσων μεταναστών είναι μεγάλες.

Ελάχιστες αεροπορικές εταιρίες φαίνεται να εξυπηρετούν Ρώσους πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μεταξύ των οποίων και η Emirates που βγάζει διαθεσιμότητα όμως μόνο σε ακριβό ναύλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter