Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία στα Τέμπη – Δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα (Photos-Videos)

Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία στα Τέμπη – Δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα (Photos-Videos)

Μαζικές σε έκταση και εξαιρετικά δυναμικές σε παλμό ήταν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθος την ελληνική κοινωνία.

Στην Αθήνα, απλοί πολίτες, φοιτητές και συλλογικότητες πραγματοποίησαν δυναμική πορεία προς το Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε μαζικά σε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τα ΜΑΤ να απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική εξαιτίας της εντεινόμενης χρήσης χημικών.

Σημειώνεται πως στη σιωπηρή διαμαρτυρία, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες, συλλογικότητες και φορείς, ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μαζικότατη ήταν η πορεία και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, φοιτητών και μαθητών. Ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έβαλαν φωτιές σε κάδους φτιάχνοντας οδοφράγματα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Χημικά και κρότου λάμψης ήταν η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Χρήση χημικών και κρότου λάμψης για να διαλύσει την μαζική συγκέντρωση έκανε η αστυνομία και στη Λάρισα, στην πορεία διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Εξίσου δυναμικές ήταν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε άλλες πόλεις της επικράτειας, με αυτές της Λαμίας και του Ηρακλείου να ξεχωρίζουν σε παλμό και ένταση.

Στο Ηράκλειο, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας δίνοντας το «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δεκάδες θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης.

 

Ειδικότερα, πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο βράδυ της Παρασκευή στην κεντρική πλατεία Πάρκου στη Λαμία προκειμένου να φωνάξουν για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με πρωτοβουλία των Φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου στη Λαμία και με τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων Συλλογικοτήτων, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Λαμία, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και στη συνέχεια με μια εντυπωσιακή πορεία που ξεπέρασε όπως σημειώσαμε, τα 1.000 άτομα, έφτασαν στην πλατεία Πάρκου, όπου υπήρχαν κι άλλοι συγκεντρωμένοι.

Πηγή: LamiaReport.gr, GRTimes.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Ένταση και χημικά στην πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα (Video)

Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών (Videos-Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter