Χίος: Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας

Χίος: Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας
φωτογραφία αρχείου

Η αστυνομία εντόπισε τη σορό γυναίκας σε χωράφι στην περιοχή Αγία Τριάδα Καρδαμύλων Χίου την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της EφΣυν, «η γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, πέθανε εξαντλημένη έπειτα από πολυήμερη παραμονή στην ύπαιθρο, αφού όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ήταν μέλος μιας ομάδας προσφύγων που αποβιβάστηκε στην περιοχή είτε στις 3/7 είτε στις 4/7 με πιο πιθανή την πρώτη ημερομηνία».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης η προσπάθεια της εν λόγω ομάδας να αποφύγει τυχόν επαναπροώθηση, παρέμεινε κρυμμένη στα βουνά των Καρδαμύλων έως και προχθές, όταν άρχισαν να επικοινωνούν με ΜΚΟ ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Οι προσφυγες όμως αρνήθηκαν να δώσουν στίγμα, αφού οι εθελοντές σε κάθε περίπτωση θα ειδοποιούσαν τις αρχές προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν βοήθεια αποφεύγοντας τυχόν ποινική εμπλοκή όπως πρόσφατα είδαμε να συμβαίνει με κατηγορούμενο ένα Σύρο επειδή προσέφερε φαΐ και νερό σε μια ανάλογη περίπτωση».

«We are coming in Kyios before 5 days and we don\t get any…and one woman in a coma» ήταν το τελευταίο μήνυμα που απηύθυναν σε εθελοντές», σημειώνεται στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter