«Χρήματα επειγόντως» ζητά η Ουκρανία από τις ΗΠΑ – Νέα ρωσικά πλήγματα

«Χρήματα επειγόντως» ζητά η Ουκρανία από τις ΗΠΑ – Νέα ρωσικά πλήγματα

Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία «έχει ανάγκη από πόρους τώρα» για να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, έπειτα από τον σημερινό (29/12/23) μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό με τουλάχιστον 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Η Ουκρανία έχει ανάγκη από πόρους τώρα για να συνεχίσει να μάχεται για να απελευθερωθεί από αυτήν την φρίκη το 2024», έγραψε η Μπρίτζετ Μπρινκ στο X (Twitter).

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις

Τα μαζικά αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν  στην Ουκρανία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων σε έξι διαφορετικές περιφέρειες της χώρας, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, 2 στην Οδησσό, στο νότιο, 2 στο Κίεβο, ένας στην Λβιβ, στο δυτικό, ένας στη Ζαπορίζια, στο νότιο, και ένας στο Χάρκιβ, στο βορειοανατολικό, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαιροποιώντας τον προηγούμενο απολογισμό που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές, ο οποίος έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 70 τραυματίες.

Δέκα άνθρωποι στο Κίεβο έχουν παγιδευτεί στα ερείπια αποθήκης που υπέστη ζημιές από τα συντρίμμια πυρομαχικών που έπεσαν, διευκρίνισε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι επλήγησαν επίσης κτίρια κατοικιών και ένα ακατοίκητο κτίριο.

Στην πόλη Ντνίπρο ζημιές υπέστη μαιευτική κλινική, αλλά δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της.

“Σήμερα, εκατομμύρια Ουκρανοί ξύπνησαν με τον ισχυρό ήχο εκρήξεων. Μακάρι αυτοί οι ήχοι των εκρήξεων στην Ουκρανία να μπορούσαν να ακουστούν σε όλον τον κόσμο”, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, απευθύνοντας έκκληση στους συμμάχους του Κιέβου να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στη χώρα του.

“Η Ρωσία επιτέθηκε με όλα όσα είχε στο οπλοστάσιό της (…) Ρίφθηκαν περίπου 110 πύραυλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους καταρρίφθηκαν”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Ρωσία από αέρος μετά την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία, περιγράφοντάς την ως “την πιο μαζική επίθεση από αέρος”.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε παράλληλα ότι η επίθεση είχε στόχο κρίσιμες υποδομές και βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Προς το παρόν η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Στην Ντνιπροπετρόφσκ, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από πυραύλους επλήγησαν εμπορικό κέντρο, ιδιωτική κατοικία και μια εξαώροφη πολυκατοικία.

Στην Οδησσό, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποιών δύο παιδιά, πύραυλοι έπληξαν κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της.

Στην περιφέρεια της Λβιβ, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, επιβεβαιώθηκε ότι επλήγησαν εγκαταστάσεις μιας κρίσιμης υποδομής, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο, το οποίο δεν διευκρίνισε το είδος της υποδομής που επλήγη.

Στην πόλη Λβιβ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της ομώνυμης περιοχής, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης τρία σχολεία και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές.

Στο Χάρκιβ, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν, ζημιές υπέστησαν μια αποθήκη, μια βιομηχανική εγκατάσταση, μια ιατρική εγκατάσταση και μια αποθήκη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του.

Πύραυλοι έπληξαν διάφορες εγκαταστάσεις υποδομών και στην πόλη της Ζαπορίζια, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Η οργισμένη απάντηση συγγενούς θύματος στην διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – «Έτσι λειτουργούν οι ένοχοι»

Guardian: Αποκαλυπτικά έγγραφα – Η άγρια κόντρα Τόνι Μπλερ – BBC για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ

«Πάμε και όπου βγει» και το 2024

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία από το «κοκτέιλ» κορονοϊού και ιώσεων – Συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Αβράκωτοι χωρίς γραβάτα η νέα «γαλάζια» μόδα!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter