Χρησμός Δένδια: «Αντισυνταγματικό» να μη γίνουν εκλογές αν συμβεί κάτι έκτακτο (Video)

Χρησμός Δένδια: «Αντισυνταγματικό» να μη γίνουν εκλογές αν συμβεί κάτι έκτακτο (Video)

Σε ένα περίεργο χρησμό προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας στην ΕΡΤ που πέρασε «σχετικά» απαρατήρητος.

Ο Νίκος Δένδιας ο οποίος μένει συχνά εκτός χάραξης της Εξωτερικής Πολιτικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού υπενθύμισε τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας συμπλήρωσε με μια πρόταση που ανατρέπει στην ουσία της προηγούμενη ή απλά, στέλνει ένα μήνυμα.

Όπως είπε με απλά λόγια, αν συμβεί κάτι απολύτως έκτακτο και πρέπει να γίνει μια επιλογή, θα ήταν αντισυνταγματικό να μην προκηρυχθούν εκλογές.

Μετά από αυτή την αναφορά οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ίσως και τις πληροφορίες -μεταξύ των άλλων- για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες του υπουργών Άμυνας των δύο χωρών. 

Ας σημειωθεί πως ο Νίκος Δένδιας είχε αφήσει και άλλη αιχμή προς τον πρωθυπουργό στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ όταν αναφερόμενος στην ενημέρωση του πρωθυπουργού για την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέμ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει κατά λέξη: «…το γνωρίζω από τον κύριο Μητσοτάκη, είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει αναλυτικά τη Δευτέρα το πρωί». Εννοείται πως η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό του υπουργού των Εξωτερικών δεν αποτελεί «καλοσύνη» αλλά τουλάχιστον «θεσμική υποχρέωση».

Η απομαγνητοφωνημένη δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Νομίζω έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός τόσες φορές που κυριολεκτικά οι περισσότεροι έχουν βαρεθεί και να το ακούνε. Έχει μία θεσμική αντίληψη ο πρωθυπουργός, ότι θα ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση, αν οι κυβερνήσεις εξαντλούν την 4ετία».

«Από εκεί και πέρα, επειδή θέλω να σας λέω την αλήθεια, αν υπάρξει κάτι το απολύτως έκτακτο, το οποίο επιβάλλει να εκφράσει την άποψή της η ελληνική κοινωνία, πριν γίνει μία επιλογή, νομίζω θα ότι αντιθέτως, θα ήταν αντισυνταγματικό να μη ζητηθεί η άποψή της»

Σχετικά με τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που φαίνεται να επαναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς – μετά και τη συνάντηση Ακάρ-Παναγιωτόπουλου, ο Νίκος Δένδιας, αφού υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία εθνική απόκλιση», σημείωσε «τι μπορούμε να συνεκμεταλλετούμε όταν δεν έχουμε συμφωνήσει τι ανήκει πού».

«Δεν υπάρχει οριοθέτηση των ΑΟΖ και δεν υπάρχει οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας. Και δεν υπάρχουν και οι κανόνες γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται το νόμιμο και το ορθό».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter