Αντώναρος: «Πυρά» κατά εισαγγελέα Αρείου Πάγου για υποκλοπές – «Αβαθής και καθόλου πειστική» τοποθέτηση

Αντώναρος: «Πυρά» κατά εισαγγελέα Αρείου Πάγου για υποκλοπές – «Αβαθής και καθόλου πειστική» τοποθέτηση

Σοβαρή κριτική κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την τοποθέτησή του επί του θέματος των παρακολουθήσεων άσκησε ο Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτήρισε «αβαθή και καθόλου πειστική» τη δημόσια τοποθέτηση του ειισαγγελέα για να προσθέσει πως «το μόνο με το οποίο ασχολήθηκε (…) ήταν από την αρχή είναι για το πως διέρρευσαν οι πληροφορίες για τις παρακολουθήσεις. Κι έτσι επιχείρηση να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα».

Αγνόησε το ουσιώδες, πρόσθεσε ο Ευ. Αντώναρος, «δηλαδή αν κυβέρνηση, πρωθυπουργός κι ανώτατοι κρατικοί φορείς ΄’έκαναν” κατάχρηση των δικαιωμάτων. Αυτό είναι το ψαχνό».

Η ανάρτηση Αντώναρου
Αβαθής και καθόλου πειστική η δημόσια τοποθέτηση του Ειισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των παρακολουθήσεων.
Μπορούν οι δικαστικοί λειτουργοί να ενοχλούνται όσο θέλουν όταν τους ασκούν κριτική για την έλλειψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών. Αλλά πραγματικότητα παραμένει: Το μόνο με το οποίο ασχολήθηκε η ανώτατη εισαγγελικήυ αρχή από την αρχή είναι για το πως διέρρευσαν οι πληροφορίες για τις παρακολουθήσεις. Κι έτσι επιχείρηση να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Όχι — το ουσιώδες: Δηλαδή αν κυβέρνηση, πρωθυπουργός κι ανώτατοι κρατικοί φορείς ΄’έκαναν” κατάχρηση των δικαιωμάτων.
ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟ.
Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για να περνάει η ώρα, να ξεχνιέται το θέμα, να παραμερίζεται από τις στήλες των εφημερίδων και τα δελτία των τηλεοπτικών καναλιών και να ζητούν από τους δημοσιογράφους να “προσκομίσουν αποδείξεις”. Που δεν είναι η δου7λειά τους. Πουθενά στον κόσμο. Οιο δημιοσιογράφοι πληροφορίες συλλέγουν, τις διασταυρώνουν όπου και όπως μπορούν. Και τις δημοσιεύουν.
Από κει και πέρα παίρνει το νήμα η δικαιοσύνη. Που έχει άλλες μεθόδους, τρόπους και δυνατότητες διασταύρωσης: Κλήτευση μαρτύρων, παρακολούθηση — όταν επιβάλλεται — τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Κι άλλες διαδικασίες. Για όσους γνωρίζουν ποινική δικονομία.
Αυτό γίνεται εύστοχα και αποτελεσματικά με την “συνένωση” όλων των μικρών και — σε πρώτη ματιά — άσχετων και ασήμαντων δικογραφιών. Κι όχι το ροκάνισμα του7 χρόνου με τηυν ανάθεση ανακριτικών καθηκόντων σε άπειρους χαμηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς σε πέντε — η είναι ήδη έξι — διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για κουκούλωμα. Όχι για διαλεύκανση σε βάθος.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter