Υπόθεση Γεωργούλη: Το χρονικό των καταγγελιών και οι δηλώσεις των δικηγόρων του – Καμία ανοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Γεωργούλη: Το χρονικό των καταγγελιών και οι δηλώσεις των δικηγόρων του – Καμία ανοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Γεωργούλη, οι οποίες αφορούν βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, στελέχους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η πρώτη καταγγελία που έγινε σε βάρος σε βάρος του ευρωβουλευτή ήταν ανώνυμη, ενώ μετά από λίγο καιρό ακολούθησε και δεύτερη, επώνυμη αυτή τη φορά.

Η δικηγόρος, σύμφωνα πληροφορίες, φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον Αλέξη Γεωργούλη και αρχικά είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και μετά από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία και την εξέτασε ιατροδικαστής. Από την εξέταση που έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες,  καταγράφηκε η κακοποίηση και φέρεται να διαπιστώθηκαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η δικηγόρος βλέποντας τον Αλέξη Γεωργούλη να συμμετέχει σε πανευρωπαϊκή καμπάνια το φθινόπωρο του 2020 για το #MeToo, δηλαδή την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών φέρεται να το θεώρησε υποκριτικό και προχώρησε στην δεύτερη επώνυμη καταγγελία με τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ευρωβουλευτή.

Η πρώτη δημόσια αντίδραση της καταγγέλουσας

Η Ελένη Χρονοπούλου, το απόγευμα της Τρίτης, με μια μακροσκελή ανάρτηση, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πριν από 3 χρόνια, προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης την επόμενη κιόλας ημέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α. ενώ 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, όπως σημειώνει «ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Γεωργούλη: Η πρώτη τοποθέτηση της καταγγέλουσας – «Το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα»

Δημαδάμα: Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της αντιπροέδρου Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφης Δημαδάμα, η οποία έδωσε στο φως νέα στοιχεία για την καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

«Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης» είπε η ίδια και απηύθυνε έκκληση να προστατευτεί η καταγγέλλουσα.

Άμεση η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες που αφορούν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος έχει διαγραφεί από το κόμμα, τέθηκε με ταχύτατες διαδικασίες εκτός της ευρωομάδας, ενώ του ζητήθηκε και να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το Λάυριο. «Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε: «Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται».

«Είναι δυσάρεστο και σοκαριστικό. Έχει σοκάρει όλους και όλες», ανέφερε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που εμπλέκει τον ευρωβουλευτή σε υπόθεση κακοποίησης. «Σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα», συμπλήρωσε η ίδια και κατέληξε πως «με αυτά τα ζητήματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουμε».

Πηγές της Κουμουνδούρου υπογράμμιζαν από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του Γεωργούλη ότι δεν υπήρχε προηγούμενη ενημέρωση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέλιο Κούλογλου, πριν από περίπου 2 χρόνια, ο κ. Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν «απροσδιόριστες φήμες», αλλά τις είχε διαψεύσει. «Υπήρχαν φήμες απροσδιόριστες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δικηγόροι Γεωργούλη: Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες – Δηλώνει αθώος

Μέσω των τριών δικηγόρων του ο Αλέξης Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την εις βάρος του καταγγελία και «αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση».

Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνήγορούς του ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από το γραφείο της Ρομπέρτα Μέτσολα για το αίτημα άρσης της ασυλίας του.

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Cédric Vergauwen

Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας από Λαύριο: «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος»

Πόπη Τσαπανίδου: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουμε με τις γυναίκες και την έμφυλη βία

Μηδενική ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες κατά Γεωργούλη

Εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης

Οι καταγγελίες κατά Γεωργούλη και η άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

O ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter