Ζάκυνθος: Η αστυνομία επιτίθεται στους δικηγόρους για τη γυναικοκτονία

Ζάκυνθος: Η αστυνομία επιτίθεται στους δικηγόρους για τη γυναικοκτονία

Ευθεία επίθεση στους δικηγόρους της Ζακύνθου συνιστά η απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού, στο φόντο της αναφοράς του Δικηγορικού Συλλόγου του νησιού για τη γυναικοκτονία της 41χρονης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, ουσιαστικά αναπαράγει τη ρητορική του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε προ ημερών συνέντευξή του ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη γυναικοκτονία μη αναστρέψιμο έγκλημα από τη στιγμή που έχει ληφθεί η απόφαση της τέλεσής του.

Διαβάστε επίσης: Θεοδωρικάκος για γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Παραδέχεται την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. παραβλέπει την δικιά του

«Με ένα κατάπτυστο κείμενο, που εμφανέστατα βρίθει από ψεύδη, συνταγμένο με ανεπίτρεπτη προχειρότητα, ο δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου, προέβη σε μια αναφορά έως τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου για τη διερεύνηση ευθυνών των κρατικών λειτουργών, αφήνοντας σαφείς αιχμές για αδράνεια από την πλευρά των αστυνομικών. Ο δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου, πάρα το ότι είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί, προτίμησε να χρησιμοποιήσει αποσπάσματα από άρθρα που έχουν δημοσιευτεί, εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους, προκειμένου να κερδίσει εντυπώσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η απάντηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και δεν διστάζει να αθωώσει προκαταβολικά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αστυνομικούς.

«Ενημερώνουμε το δικηγορικό σύλλογο Ζακύνθου ότι όλοι οι αστυνομικοί που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν στην υπόθεση έπραξαν τα δέοντα υπερβάλλοντας τον εαυτό τους» αναφέρεται συγκεκριμένα, αναπαράγοντας ουσιαστικά το αφήγημα Θεοδωρικάκου ότι οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσα να κάνουν πολλά πράγματα παραπάνω.

Υπενθυμίζεται πως στην αναφορά του σχετικά με το τραγικό περιστατικό ο Δικηγορικός Σύλλογος επισήμανε πως «προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για τη συμπεριφορά των αρχών σε σχέση με την ορθότητα της τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας και τα μέτρα που λήφθηκαν για την προστασία του θύματος».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου:

«ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με ένα κατάπτυστο κείμενο, που εμφανέστατα βρίθει από ψεύδη, συνταγμένο με ανεπίτρεπτη προχειρότητα, ο δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου, προέβη σε μια αναφορά έως τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου για τη διερεύνηση ευθυνών των κρατικών λειτουργών, αφήνοντας σαφείς αιχμές για αδράνεια από την πλευρά των αστυνομικών.

Ο δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου, πάρα το ότι είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί, προτίμησε να χρησιμοποιήσει αποσπάσματα από άρθρα που έχουν δημοσιευτεί, εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους, προκειμένου να κερδίσει εντυπώσεις. Ενημερώνουμε το δικηγορικό σύλλογο Ζακύνθου ότι όλοι οι αστυνομικοί που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν στην υπόθεση έπραξαν τα δέοντα υπερβάλλοντας τον εαυτό τους .

Τα γεγονότα τους διαψεύδουν και έχουν ως εξής:

Η άτυχη μητέρα μετά την επιστροφή της στο σπίτι αφού είχε υποβάλλει τη μήνυση περίμενε τα παιδιά  της και μετά πήγε ο δράστης. Τον είχε λυπηθεί και προ μηνός του επέτρεψε να επιστρέψει στο σπίτι, πάρα την σε βάρος του δικαστική απόφαση περιοριστικών μέτρων, για την οποία ουδέποτε ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου και τώρα τον ξανά έδιωχνε.  Δεν χτύπησε ο δράστης το θύμα, κινήθηκε εναντίον της και ο δεκατετράχρονος γιος τους απέτρεψε κάτι περισσότερο χτυπώντας με τα χέρια του το δράστη πατέρα του.

Κανένας δεν επικοινώνησε από την αστυνομία με το δράστη, από που προκύπτει ότι γνώριζε ο δράστης την καταγγελία σε βάρος του;

Ακόμη και η ώρα θανάτου έχει συμπτυχτεί κατά μία ώρα για να ταιριάξει στο σενάριο.

Εμείς ακολουθώντας την ίδια συλλογιστική του δικηγορικού συλλόγου Ζακύνθου, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα :
1.Είχε νομικό σύμβουλο το θύμα;
2.Είναι o νομικός σύμβουλος του θύματος μέλος του δικηγορικού συλλόγου Ζακύνθου ή και του Δ.Σ αυτού;
3. Το θύμα ενημέρωνε το νομικό της σύμβουλο ;
4. Σε ποιες ενέργειες την προέτρεψε να προβεί ;
5. Ως νομικός της σύμβουλος όφειλε ή όχι να την προστατεύσει; Δεν πληροφορήθηκε την προ μηνός επιστροφή του δράστη στη συζυγική στέγη; Σε ποιες ενέργειες προέβη;
6. Μήπως αυτός ο νομικός σύμβουλος προσπαθεί να απαλλάξει τον εαυτό του από το βάρος των τύψεων ;
7. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο δικηγορικός σύλλογος για την αλλαγή-βελτίωση του νομικού πλαισίου (ενδοοικογενειακή βία); Θα επιθυμούσαμε να δημοσιεύσετε ένα τέτοιο σχετικό έγγραφο σας που άπτεται της νομικής επιστήμης σας.
8. Έχετε μεριμνήσει ως σύλλογος για την παροχή δωρεάν νομικών υπηρεσιών στα αδύναμα οικονομικά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας;
9. Ήρθατε σε επικοινωνία με το μέλος σας, δικηγόρο του δράστη, προκειμένου να ενημερωθείτε για τα γεγονότα ;
10. Δεν έχουν καλυφτεί τα ερωτήματα σας με τη δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ ΘΕΟΔΟΡΙΚΑΚΟΥ Τάκη;
Υ.Γ. Κύριοι πετύχατε το στόχο σας. Κερδίσατε τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που σας αναλογούν.

Τώρα απαιτείται  η δημόσια συγγνώμη σας. Ελπίζουμε οι Αρχές που απευθυνθήκαμε να κινήσουν την ποινική διαδικασία για τα όσα αναφέρετε.»

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές από τους δικηγόρους της Ζακύνθου κατά της αστυνομίας για τη γυναικοκτονία

Μυστικά & Documento

31/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter