Ζημιές σε «περίπου» 20 σπίτια – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Ζημιές σε «περίπου» 20 σπίτια – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
Πυρκαγια στους πρόποδες του Υμηττού που ξεκίνησε από την θέση Πουρνάρι στην Α.Γλυφάδα και κατευθύνεται στην Α.Βούλα, όπου εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια.Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά κινείται σε δύσβατη ορεινή περιοχή και πνέου ισχυροί άνεμοι, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βούλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι η εικόνα στο μέτωπο είναι βελτιωμένη καθώς και ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα.

Επιπλέον, επιχειρούν έξι αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμει ο στρατός με ένα ελικόπτερο καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. με 250 αστυνομικούς.

Πατούλης: «Εχθρός μας ο αέρας»

Για μια μεγάλη επιχείρηση σε επίγειο και εναέριο βαθμό, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Εχθρός είναι ο αέρας που επικρατεί. Δέκα υδροφόρα της Περιφέρειας συνδράμουν τις επιχειρήσεις. Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από κάποιον σπινθίρα από υποσταθμό στην Άνω Γλυφάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο μέχρι τώρα απολογισμός αναφέρει περίπου 20 σπίτια με ζημιές σε πέργκολες, τέντες και εξώπορτες. Τρία σπίτια με σοβαρότερες ζημιές και τέσσερα καμμένα οχήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter