Δικάζεται ο χρυσαυγίτης που ήθελε να φτιάξει σαπούνια από μετανάστες και χάντρες από τα δόντια των αριστερών (Video)

Δικάζεται ο χρυσαυγίτης που ήθελε να φτιάξει σαπούνια από μετανάστες και χάντρες από τα δόντια των αριστερών (Video)

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του χρυσαυγίτη Αλέξανδρου Πλωμαρίτη που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους για πρόκληση ρατσιστικού μίσους για τις ανατριχιαστικές αναφορές του όπως καταγράφηκαν σε ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση.

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη είχε προβληθεί στο βρετανικό Channel 4 ενώ αίσθηση είχαν προκαλέσει οι ναζιστικής εμπνεύσεως αναφορές του τότε υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αλ. Πλωμαρίτη, που μεταξύ άλλων έλεγε ότι θα κάνουμε «σαπούνια» τους μετανάστες «για να πλένουμε τα αυτοκίνητά μας», θα φτιάξουμε «λαμπατέρ από το δέρμα τους» και θα πουλάμε «τα μαλλιά τους στο Μοναστηράκι» ενώ από τους αριστερούς «θα φτιάξουμε χάντρες με τα δόντια τους».

“Αυτά τα παράσιτα πίνουν το νερό μας, τρώνε το φαΐ μας και αναπνέουν τον ελληνικό αέρα μας”, ανέφερε σε άλλο σημείο. 

https://www.youtube.com/watch?v=wOe4qcsyJr0

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων στην Ελλάδα, η δίκη αναβλήθηκε στις 29 Ιουνίου 2017 για τις 11 Ιανουαρίου 2018, για να κληθεί ως μάρτυρας ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης, μετά από πρόταση του εισαγγελέα που αποδέχθηκαν κατά πλειοψηφία οι δικαστίνες (μειοψήφησε η πρόεδρος).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter