Καμία παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit δεν ζητά η βρετανική κυβέρνηση

Καμία παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit δεν ζητά η βρετανική κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση δεν ζητά να παραταθεί η μεταβατική περίοδος του Brexit, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να προσφέρει παράταση ενός έτους εάν αυτό βοηθά στο να διασφαλιστεί μια εμπορική συμφωνία για την περίοδο μετά το Brexit.

Η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter πως το γραφείο της Τερέζα Μέι απέκλεισε την παράταση της περιόδου παρόλο που κάποια μέλη της κυβέρνησης πίστευαν το αντίθετο.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε σήμερα ότι μια παράταση είναι κάτι που έχει συζητηθεί από τη βρετανική και την ευρωπαϊκή πλευρά διότι «απλά δεν έχουμε φθάσει εκεί που χρειάζεται».

Αναζητούν συμφωνία στις Βρυξέλλες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες ελπίζοντας πως θα υπάρξει η πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας. Η Μέι αναμένεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποσυρθούν από την πρότασή τους για τα ιρλανδικά σύνορα. 

Αν και η ίδια δηλώνει αισιόδοξη ότι μία συμφωνία «μπορεί ακόμη να επιτευχθεί» ωστόσο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Σε επιστολή προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε ότι παρά την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ετοιμάζονται για το σενάριο της μη συμφωνίας, το οποίο είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter