Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιδιώκει έντιμο συμβιβασμό με ΕΕ και ΔΝΤ

«Σήμερα 2 χρόνια μετά την 1η και 2η φορά αριστερά, αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της EE», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.E του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λιβαδειά.

Όπως είπε «η κυβέρνηση επιδιώκει έναν ακόμη έντιμο συμβιβασμό με την ΕΕ και το ΔΝΤ και προέβλεψε ότι «με τον τρόπο αυτό εντάσσεται στον «αυτόματο κόφτη» το αφορολόγητο στις συντάξεις», ενώ όπως είπε «συνεχίζει η κυβέρνηση τα παζάρια για τα μέτρα μετά το 2018».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, «με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ», όπως είπε, πως «πιέζουν την κυβέρνηση για να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ «για να μπούνε εμπόδια και να μην περάσουν νέα μέτρα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κακοκαιρία που έπληξε τη Στερεά Ελλάδα καθώς, όπως σημείωσε, «φέρνει μαζί της χίλια-δυο προβλήματα και απομονώνει δεκάδες χωριά, αφήνοντας χωρίς ρεύμα και νερό ολόκληρες περιοχές».

Προσδιόρισε ακόμη ότι ιδιαίτερα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αυτή η κακοκαιρία «είναι η απόλυτη καταστροφή».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες «να βγάλουν συμπεράσματα και ιδιαίτερα από αυτούς που πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν», όπως είπε, τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι «η ελπίδα έρχεται και ότι μπορούν να απαλλαγούν από τα μνημόνια».

Κάλεσε τους πολίτες στα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ «να κάνουν ταμείο. Να δουν δηλαδή τι κέρδισαν και τι έχασαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» διαπιστώνοντας πως «το ταμείο είναι μείον».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.