Μαντζουράνης για Σακελλαρίου: Θεατράλε παράσταση, θλιβερή υπόθεση, θλιβερή εικόνα

Μαντζουράνης για Σακελλαρίου: Θεατράλε παράσταση, θλιβερή υπόθεση, θλιβερή εικόνα

Για «θλιβερή υπόθεση που συντελέστηκε σε μία θλιβερή εικόνα» έκανε λόγο ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν. Σακελλαρίου. 

Παράλληλα – σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ – επέκρινε τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΣτΕ και για το λόγο ότι εμφανίστηκε με την τήβεννο στις κάμερες, ενώ από το ΣτΕ επιβάλλεται να φορούν την τήβεννο μόνο όταν «ομιλούν για τις δικαστικές τους αποφάσεις».

Στη συνέντευξή του ο νομικός υποστήριξε ότι «λίγες μέρες πριν περάσει στη λύση της συνταξιοδότησης ο κ. Σακελλαρίου έρχεται και κάνει μία θεαματική, θεατράλε παραίτηση. Κακή παράσταση από κακό ηθοποιό που έχει γίνει τρεις φορές. Έχει ξαναβγεί με την τραχηλιά και την τήβεννο άλλες δύο φορές και έκανε διάγγελμα σαν να είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Το ίδιο κάνει εδώ». Και, πρόσθεσε, δεν υπάρχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κίνηση Σακελλαρίου έχει, πολιτικό αντίκτυπο και «δεν είναι αθώα».

Μιλώντας για την ουσία της απόφασης του ΣτΕ, θύμισε ότι «πριν 20 ημέρες το “Πρώτο Θέμα” βγήκε με κεντρικό τίτλο, “Στον αέρα ο ΕΦΚΑ” (…) πέρασαν 20 ημέρες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν κ. Σακελλαρίου. Διαρροή της ίδιας διάσκεψης για την ίδια υπόθεση, για το ίδιο θέμα του νόμου Κατρούγκαλου. Την Παρασκευή 11 του μήνα γίνεται η διαρροή και τι λέει αυτή η διαρροή; Ότι 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών της προσωπικής διαφοράς που έγινε με τον νόμο Κατρούγκαλου και 12 ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας. Μάλιστα στις εφημερίδες γράφηκε ότι ο κ. Σακελλαρίου και οι αντιπρόεδροι που συμμετείχαν εκεί ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας. Η πλειοψηφία είναι οριακή. Μία ψήφος. Μία ψήφος και αιφνιδίως μετά από 4-5 μέρες αντιδρά ο κ. Σακελλαρίου με τον τρόπο που αντέδρασε στις τηλεοράσεις».

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε εμφανιζόμενος να λέει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αποφάσεις που περικόπτουν ακόμα τις συντάξεις. «Γιατί γίνεται αυτό;», διερωτήθηκε ο Ι. Μαντζουράνης, για να απαντήσει, «η πλειοψηφία υπέρ της συνταγματικότητας είναι οριακή, είναι μία ψήφος. Πώς μπορεί να αλλάξει; Μόνο αν επαναληφθεί η ψηφοφορία. Πώς μπορεί να επαναληφθεί η ψηφορορία; Μόνο αν αποχωρήσει ένα μέλος από τη σύνθεση. Αποχωρεί λοιπόν ο κ. Σακελλαρίου σαράντα ημέρες πριν τελειώσει η θητεία του, έρχεται ένας αναπληρωματικός στη θέση του και επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία. Είναι εύκολο στους 13 δικαστές να πειστεί ένας να μεταβάλλει θέση. Αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της κίνησης της θεατρικής της κακοστημένης παράστασης του κ. Σακελλαρίου», υποστήριξε ο κ. Μαντζουράνης.

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις διαρροές δικαστικών αποφάσεων, ο κ. Μαντζουράνης απάντησε πως «είναι ένα συνηθέστατο, όσο και θλιβερό, απαράδεκτο και παράνομο φαινόμενο», προσθέτοντας ότι οι διαρροές γίνονται προφανώς από εκείνους που συμμετέχουν στις διασκέψεις, και έγιναν «στη θητεία του κ. Σακελλαρίου διαρροές σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις, στην Ολομέλεια».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter