Μεταξύ 1,14 – 1,20 θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης την ερχόμενη Δευτέρα

Μεταξύ 1,14 – 1,20 θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης την ερχόμενη Δευτέρα

Στο 1,14 – 1,20 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βενζινοπωλών και της αγοράς. 

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου. Ο σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) κ. Α, Μακρυβέλιος τονίζει ότι, «με σημερινές τιμές, που το αργό έχει φτάσει στα 86 δολάρια το βαρέλι από 64 δολ. πέρσι, η διάθεση θα ξεκινήσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο 1,20 ευρώ το λίτρο ακόμα και για τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλκονίκη». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρσι η διάθεση είχε ξεκινήσει από τα 96 λεπτά, που σημαίνει ότι φέτος οι καταναλωτές θα προμηθευτούν το πετρέλαιο για να θερμάνουν τα σπίτια τους, αυξημένο κατά 30%»!

Στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός με το οικονομικό επιτελείο να κάνει σκέψεις για την χορήγηση έξτρα ποσού προς την ενίσχυση των νοικυριών από το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου. Οι προβλέψεις των διεθνών οίκων δίνουν περαιτέρω αύξηση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» ακόμα και πάνω από τα 100 δολ. το βαρέλι, όταν η πρόβλεψη που υπάρχει στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους είναι κοντά στα 65 δολ./βαρέλι.

Όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, η υπουργική απόφαση για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια χορήγησης και το ύψος των επιδομάτων θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την σεζόν 2018 – 2019 θα κυμαίνεται από 18,75 έως 312,50 ευρώ και θα το λάβουν για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Η πληρωμή του θα γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δύο φάσεις, μία τον Ιανουάριο και μία τον Ιούνιο του 2019. Η φάση πληρωμής θα εξαρτηθεί από την περίοδο που θα αγοραστεί το πετρέλαιο θέρμανσης από τον δικαιούχο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter